Moslavina trail – najavljen i sljedeće godine

U Podgariću je, usprkos lošem vremenu, održan 1. Moslavina trail. Niti kiša koja je propadavala nije spriječila ljubitelje trčanja i planinarenja sudjelovati u ovoj sportsko rekreativnoj aktivnosti u Moslavini.
Događaj je održan u organizaciji Udruge maratonaca Sisačko – moslavačke županije „Heroji ne umiru“ i partnera, turističke agencije Rural Escape Tourse iz Hercegovca te turističkih vodiča za Bjelovarsko – bilogorsku i Sisačko – moslavačku županiju. Glavni cilj je promocija Moslavine i Moslavačke gore kao regionalnog parka prirode idealnog za aktivno provođenje slobodnog vremena, uz posjet lokalnim turističkim atrakcijama. Pokrovitelji 1. Moslavina Trail-a su Grad Kutina i Grad Čazma te Turistička Zajednica Grada Kutine.


Na trailu se, kako pišu organizatori na svojoj fb stranici, na različitim vrstama staza okupilo više od stotinu trkača iz cijele Hrvatske svih uzrasta, ali i Slovenije, BIH, te čak iz Norveške, što je događaju dalo međunarodni karakter. Organizatori se nadaju organizaciji ovog događaja i sljedeće godine, te zahvaljuju svim sponzorima na pomoći oko organizacije utrke.
(fotografije – fb Moslavina trail)