Kick boxing klub: povratak iz Mađarske s dvostrukim zlatom i srebrom

Kick boxing klub Kutina vratio se iz Budimpešte bogatiji za dva srebra i dva zlata sa 26. Hungarian World Cupa u kickboxingu. U trodnevnim  borbama natjecalo se 3000 natjecatelja iz 39 zemalja. Konkurencija je bila izuzetno jaka i kvalitetna, a Kutinčani su ponovno pokazali vrlo dobru pripremljenost; tehničku, kondicijsku, taktičku, psihološku, te su u tako jakoj svjetskoj konkurenciji osvojili 2 srebra i 2 zlata. U nastavku slijedi izvješće trenera Josipa Cerovca.

„Zlato je osvojila juniorka Una Maravić u -55 kg. light contact. Na putu do zlata svladala je: 1/8 Kriger Lea Viktorija (D) 3:0; ¼ Maja Popczyk (POL) 3:0; 1/2 Sara Pešut (CRO) 2:1; finale Schmdt(HUN) 3:0. U izuzetno britkoj konkurenciji, Una je zadržala vrlo visku dozu sabranosti i uspjela kroz vrlo jake borbe osvojiti zlato, odlično koristeći taktičke mogućnosti borilišta. Pravovremeno je koristila nožne tehnike, koje su protivnice izbacivale iz ritma i mogućnosti boljeg napada.

Zlato je osvojila i Doris Magdić u konkurenciji juniorki +70kg.kick light. Na putu do zlata pobijedila je:1/4 Fedičeva Michaela( SVK) 3:0; 1/2 Laiter Dorina (HUN) 3:0; finale Bahram Adna (BIH)2:1.

Doris je odradila ovogodišnje najbolje borbe i pokazala, da može odlično parirat europskom vrhu teškašica i među njima biti najbolja, što je potvrdila i ovim rezultatom.

Kod starijih kadeta Šimun Filipović je vodio jake okršaje sa svojom konkurencijom u skupini -69kg. kick light, ali je zaustavljen u finalu.  U ¼ pobijedio je Molisz Zoltan (HUN)3:0; ½ Vilhelm Zalan 3:0; finale u korist Zareva Ivan ((UKR) 3:0. Šimun je radio vrlo korektno, no u finalnoj borbi nije dobro ocjeno brži rad nogu protivnika i vračanje kikova, te mu je to oduzelo mogućnost pobjede. Pošto je ovo njemu prelazna godina sa starijeg kadeta na juniorski dio natjecanja, to je period najtežih usklađenja.

Naš mlađi kadet Vanja Burmudžja imao je trnoviti put do finala u disciplini point fighting -47 kg. 1.kolo, svladao je Maczoko Mihaly(Hun) 12:2; 2kolo; Avetisian David (Rus) 11:1 ;3.kolo, More Kyle (IRL) 10:1; 4.kolo. Nenov Vladimir (BUL) 5:-1; 5.kolo.Banki Brendon(HUN) 11:1; finale; Sember Stanyslav 6:5. U ovoj konkurenciji Vanja je pokazao, da mu pripada možda i prvo mjesto, radio je do finala izuzetno pouzdano i nadigrao sve svoje protivnike s visokim bodovnim saldom. No njegovo vrijeme tek dolazi, ima vrlo visoku eksplozivnost, tehnički dotjeran rad ruku i nogu i pravi tajming za ulazak na bod. Ekipu na natjecanju vrlo uspješno je vodio trener kluba Dalibor Burmudžija. S ovim svjetskim kupom svi naši državni prvaci su potvrdili i svoju visoku međunarodnu vrijednost, te uz dobru uvjete i pripremu  mogli bi napasti na EP za kadete i juniore koje se ove godine održava u Gyor (HUN) 23.08-1.09.2019. S poštovanjem trener kluba Josip Cerovec.