Dan otvorenih vrata Zaklade Sandra Stojić

Zaklada Sandra Stojić u tjednu otvorenih vrata EU projekata održala je Dan otvorenih vrata Zaklade te je u Gradskoj vijećnici predstavila svoj veliki EU projekt „Žene su snaga zajednice“, koji se provodi u okviru Nacionalnog programa „Zaželi“ zapošljavanja žena iz teže zapošljivih skupina. Vrijednost je projekta gotovo 4 mil. kn
U projektu je zaposleno 20 žena koje pružaju pomoć u domaćinstvu i pružaju ostale socijalne usluge za 100 korisnika s područja Grada Kutine. Riječ je većinom o starijim, usamljenim i bolesnim građanima.
U Gradskoj vijećnici prikazan je i film o dosadašnjoj provedbi projekta..
Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić čestitao je i zahvalio Zakladi Sandri Stojić na uspješnoj provedbi projekta. Posebno je naglasio važnost humanitarnog aspekta projekta Zaklade Sandra Stojić.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Pročelnik za društvene djelatnosti Željko Tomić naglasio je važnost uključivanja u život zajednice ugrožene skupine građana te je izrazio zahvalnost za rad Zaklade i zaposlenih žena koje su pokazale veliku empatiju prema sugrađanima koji često nisu vidljivi široj zajednici.

Željko Tomičić, pročelnik za UO društvene djelatnosti

U projektu Žene su snaga zajednice zaposleno je 20 žena koje pružaju pomoć građanima u težem socijalnom položaju. Korist je višestruka, žene iz teže zapošljive skupine dobile su posao na dvije godine, građani u težem društvenom položaju dobili su potrebnu skrb, to je važno i za njihove obitelji kojima je olakšana briga o njihovim članovima.

Žene koje pružaju pomoć u domaćinstvima s korisnicima usluga također su mišljenja kako novac i materijalna korist nije najvažnija u ovom projektu. Ivanka Ranac kaže kako su zaposlene žene i korisnici postali prijatelji.

Ivanka Ranac

Provedba projekta zahtjevna je i za administraciju, ali Zaklada se i tu dokazala svojim odgovornim radom.

Zorica Velimir Penjin koordinatorica je projekta te obilazi sve korisnike usluga i koordinira rad žena.

Zorica Velimir Penjin

Biserka Stojić, upraviteljica Zaklade Sandra Stojić izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom provedbom projekta i vjeruje u njegov uspjeh.

Biserka Stojić, upraviteljica Zaklade Sandra Stojić

Zaposlene žene, a posebno korisnici usluga vrlo su zadovoljni te se nadaju kako će nakon završetka provedbe projekta Zaželi i Žene su snaga zajednice ti isti projekti biti nastavljeni.