5 mln kn potpore za uređenje nove tržnice u Popovači

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković prisustvovao je potpisivanju ugovora koje je u ime Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisala ravnateljica Matilda Copić za financiranje lokalne infrastrukture s jedinicama lokalne uprave čiji su projekti zadovoljili uvjete na natječaju tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.


Grad Popovača na navedeni je natječaj prijavio projekt Rekonstrukcija dijela zgrade, izgradnja nadstrešnice i izvedba platoa otvorenog dijela tržnice u Popovači, a za koji je ostvarena potpora u iznosu od 5.123.787,50 kuna.
„Predloženim projektom planira se rekonstrukcija dijela zgrade, izgradnja nadstrešnice i izvedba platoa otvorenog dijela tržnice te opremanje tržnice osnovnom opremom. Opći cilj projekta je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnoj sredini, doprinos atraktivnosti ruralnog područja i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno – ekonomske održivosti.
Specifični cilj projekta je unapređenje društvene infrastrukture i dostupnosti osnovnih usluga na području grada Popovače kroz ulaganja u rekonstrukciju dijela zgrade, izgradnju nadstrešnice i izvedbu platoa otvorenog dijela tržnice” – objasnio je gradonačelnik Mišković.