44. regionalna domijada regija sjever

Kutinski Učenički dom bio je domaćin 44. regionalne domijade regije sjever – Kutina 2019. Domijada je proteklog vikenda održana u Kutini gdje su se susreli učenici i mentori iz 10 učeničkih domova koji su se natjecali u programu kulturnog stvaralaštva. Ovo je treći puta da je Kutina domaćin domijade, a inače Učenički dom Kutina redovito sudjeluje na domijadama u drugim gradovima gdje ostvaruje zapažene rezultate.
  

Domijadu na kojoj je sudjelovalo 300 sudionika u Kutini je otvorio gradonačelnik Zlatko Babić, gdje je ispred kutinskog Doma kulture svima zaželio dobrodošlicu i uspješno natjecanje. Goste je pozdravila i ravnateljica Učeničkog doma Vesna Vuković koja je dala podršku svim kolegama i učenicima iz drugih gradova, te im zaželjela ugodan boravak u našem gradu.
 

Učenici Učeničkog doma srednjih škola iz Bjelovara, Čakovca, Ivanić Grada, Garešnice, Križevaca, Maruševca, Varaždina i Virovitice, uz Kutinu, prikazali su svoje likovne i kreativne radove, te se natjecali u nekoliko kategorija glazbeno scenskog izraza.  


Kroz izložbu likovnih radova provela nas je Irena Šuljok, odgajateljica Učeničkog doma Kutina, koja i sama radi s djecom upravo kroz ovu vrstu kreativnog izražavanja. Likovne radove pregledalo je povjerenstvo u sastavu pov. umjetnosti Mladen Mitar i likovna pedagoginja Lidija Veliki Vukas koji su vrlo zadovoljni viđenim radovima u 9 kategorija. „Izložba je plod rada učenika koji to, moram naglasiti, rade u slobodno vrijeme. Osjete se razni socijalni utjecaji, prikazana je osjetljivost na sve što učenike okružuje i to je rezultat raznovrsnosti i ideja mnogobrojnih radova postavljenih u ovako malom prostoru kluba Arcus. Ima tu crteža, primjenjenog dizajna, fotografije, instalacija…“, rekao je prof. Mitar.
 

Ostali dio programa održavao se na pozornici Doma kulture, gdje su se u dramsko – glazbenom stvaralaštvu natjecali učenici, a sve je pratilo povjerenstvo u sastavu: Josip Brakus član ansambla kazališta Kerempuh, Svjetlana Gvozdenović Glavaš, prof. glazbene kulture, Ida Janković plesni pedagog, te prof. etnologije Slavica Moslavac. Ovo je povjerenstvo imalo također težak zadatak, odabrati najbolje za odlazak na državnu domijadu u Rovinj.



  „Ponosni smo što smo domaćini regionalne domijade i što ćemo prezentirati što sve radimo u kutinskom Učeničkom domu, ali i drugim učeničkim domovima. Odgajatelji, ali i ravnatelji koji za to imaju sklonosti, rade s djecom kroz razne slobodne aktivnosti u Učenički domovima i kroz njih se trudimo otkriti i onu drugu kreativnu stranu svakog učenika i omogućujemo im da kvalitetno osmisle svoje slobodno vrijeme“, zaključila je ravnateljica Učeničkog doma Kutina, Vesna Vuković.
 

Slijede uspjesi koje su ostvarili učenici Učeničkog doma Kutina, a s prvim mjestima predstavit će se na državnoj Domijadi u Rovinju.

1.MJESTO U KATEGORIJI PLESNOG IZRAZA

Pjesma Technologic-izvodi plesna skupina Učeničkog doma Kutina

Voditeljica: Vesna Vuković

1.MJESTO U KATEGORIJI INSTALACIJE

ODIJELO BUDUĆNOSTI -autor:Saša Ujčić

voditeljica Irena Šuljok

2.MJESTO U KATEGORIJI SKULPTURE

ČOVJEK S METALNOM NAUŠNICOM -autori:Marko Margić i Mihael Slijepčević

Voditeljica: Irena Šuljok

3.MJESTO U KATEGORIJI RUKOTVORINE

ŠEŠIRLJUPKE -autorice:Ivana Drnić i Ana Đilas