39. smotra folklora Moslavine

Fokloraši folklornih skupina iz Moslavine iza sebe imaju još jedan uspješan nastup koji su proteklog vikenda održali na kutinskoj 39. smotri foklora Moslavine održanoj u Domu kulture.

Smotra je bila predselekcijskog karaktera, dva tjedna prije Županijske smotre u Martinskoj Vesi. “Oko 300 sudionika sudjelovalo je na smotri u organizaciji gradskog saveza KUD-ova, a uz domaće KUD-ove predstavili su se i gosti iz Budaševa, Pešćenice i Karlovačke županije. Ovo je jedna do predselekcijskih smotri”, rekla je tajnica gradskog saveza KUD-ova Jasminka Molnar.
  

Smotra je pokazala koliko je folklor Moslavine bogat, a tradicija neiscrpna, od narodnih nošnji koje se pažljivo čuvaju, do novih napjeva kojima se dolazi istraživanjem baštine ovoga područja.


U ime Grada Kutine smotru je otvorila Andrea Horvat iz gradskog Odjela za društvene djelatnosti, a stručnjaci koji su smotru pratili, Tvrtko Zebec, Josip Forjan i Irena Miholić imaju zadatak odabrati najbolje nakon održanih svih predselekcijskih smotri.

Na Okruglom stolu analizirati su se plesovi, nošnje i glazba, a KUD Repušnica pohvaljen je za izgled i očuvanje nošnji.