„Tik- tak, vrijeme je za kulturu“ – početna konferencija projekta

U klubu Arcus Pučkog otvorenog učilišta Kutina održana je početna konferencija projekta „Tik-tak, vrijeme je za kulturu“.


Jasminka Molnar, ravnateljica POU Kutina predstavila je provedbu projekta. Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Kutina, a partneri na projektu su Odraz – Održivi razvoj zajednice, Društvo naša djeca Kutina, Gradski savez KUD-ova Grada Kutine, Foto video klub i Grad Kutina. 85%,  odnosno 665 tisuća i 720 kuna sredstva su EU iz ESF-a, a 15%, odnosno 117 tisuća i 480 kuna bespovratna su sredstva Državnog proračuna RH. Projekt traje 18 mjeseci odnosno od 29. listopada 2018. – 29. ožujka 2020. 

Cilj projekta je doprinijeti razvoju i unapređenju postojećih te uspostavi novih modela sudioničkog upravljanja u kulturi i poticanje uključenosti građana i jačanja javne svijesti za razvoj kulturnih programa kroz jačanje kapaciteta 25 predstavnika organizacija civilnog društva i zaposlenika javnog sektora aktivnih u kulturi. Projektom se želi povećati uključenost građana i organizacija civilnog društva u procese donošenja odluka lokalne zajednice umrežavanjem i poticanjem suradnje u planiranju, te izradi i provedbi projekata u kulturi.

Voditelj projekta Stjepan Badanjak istaknuo je kako je cilj ovog projekta poboljšanje suradnje između organizacije civilnoga društva i javnih ustanova vezanih za Grad te institucija kojima je Grad osnivač kako bi se unaprijedila suradnja između samih Udruga i grada Kutine. U projekt „Tik-tak, vrijeme je za kulturu“ uključeni su članovi udruga, zaposlenici grada Kutine i gradskih institucija poput POU, Muzeja Moslavine, te kutinske Knjižnice i čitaonice. Projekt se provodi održavanjem raznih radionica i edukacija za djecu i odrasle.
 

 Čestitke timu na uspješno apliciranom projektu uputio je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić dodavši kako  je „Tik-tak, vrijeme je za kulturu“ jedan hvalevrijedan projekt. „Ovim projektom će se povezati suradnja više gradskih ustanova što će rezultirati uspjehom i sigurno podignuti kulturni život grada Kutine na jednu višu razinu“ rekao je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić.
 

Projekt je nastao u okviru poziva Kultura u centru, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a omogućava i nabavu adekvatne opreme kako za Pučko otvoreno učilište, tako i za Društvo naša djeca Kutina te za Foto video klub Kutina. (www.kutina.hr)