Skupština VZG Popovača

Vatrogasci iz 14 DVD-ova i DVD-a Bolnice dr. Ivan Barbot Popovača okupljeni u Vatrogasnoj zajednici Popovače prošle su godine u 85 vatrogasnih intervencije i spasili imovinu u vrijednosti 4,1 mil kn. U gašenju 38 požara i 47 tehničkih intervencija vatrogasci iz Popovače proveli su 682 sata te su potrošili 142 m3 vod i napravili 1756 km.
„Veliki je to doprinos osjećaju sigurnosti i zaštiti stanovnika na području Grada Popovače, jer Grad nema svoju Javnu vatrogasnu postroju. Zato Grad Popovača izdvaja znatna sredstva za opremanje vatrogasaca, jer sigurnost naših građana nema cijenu.“, rekao je gradonačelnik Popovače Josip Mišković na godišnjoj skupštini Vatrogasne zajednice Grada Popvače. Gradonačelnik Popovače posebno je istaknuo važnost tri stožerna DVD-a: Popovača, Stružec i Donja Gračenica koji svojom opremljenošću i obučenošću daju znatan doprinos ukupnoj sigurnosti građana na području Grada Popovače.
„Svi DVD-i okupljeni u Vatrogasnoj zajednici Popovače jednako su važni, bez obzira bili mali ili veliki. Jer osim svog humanog rada i doprinosa sigurnosti i zaštiti građana vatrogasci na području Popovače ističu se i svojim radom s djecom i mladima te su važni u ukupnom životu u svojim naseljima.“, istaknuo je Zvonimir Kondres, predsjednik VZG Popovača te je izrazio zadovoljstvo što je plan rada za prošlu, 2018. godinu u potpunosti ispunjen. Izrazio je i zadovoljstvo suradnjom s Gradom Popovača i SMŽ u opremanju vatrogasaca i potpori i pomoći u organizaciji natjecanja među kojima se osobito ističe Vatrogasni kup Antun Brlaković te je dodao kako su vatrogasci s područja Popovače u svim kategorijama na raznim natjecanjima postigli zapažene rezultate.
Zamjenik zapovjednika VZG Popovača Tomislav Jalžečić istaknuo je kako su vatrogasci iz Popovače sudjelovali na 30 natjecanja sa 87 ekipa. „U Vatrogasnoj zajednici Popovače je 190 operativnih vatrogasaca, ali su i članovi DVD-a pokazali veliku spremnost i operativnost pa je u 85 intervencija sudelovalo 408 vatrogasaca, a vrijeme izlaska na intervencije manje od pet minuta.“, naglasio je Tomislav Jalžečić.
Mijo Brlečić, predsjednik VZ SMŽ čestitao je vatrogascima Popovače na ovim zapaženim rezultatima te je izrazio zadovoljstvo što Grad Popovača dodatno sufinancira vatrogastvo i po tome prednjači u Sisačko-moslavačkoj županiji. „Vatrogasci u Popovači ističu se i po tome što uz DVD-e u svojoj Vatrogasnoj zajednici imaju i DVD bolnice dr. Ivan Barbot u Popovači. U Županiji to još samo ima Kutina koja ima IDVD Petrokemije. Popovača nema JVP, ali tri stožerna DVD-a i briga Grada Popovače za vatrogastvo pokazali su kako se to može nadoknaditi i vatrogastvo biti i gospodarska djelatnost. Čestitam na tome, ali i na zapaženom radu s djecom i mladima, jer tako je budućnost vatrogastva očuvana i jamči nastavak plemenite i humane tradicije.“, rekao je Mijo Brlečić.
Vatrogascima Popovače čestitao je i zamjenik župana Roman Rosavec. Zahvalio je na njihovoj plemenitoj misiji spašavanja ljudi, životinja i imovine te je istsaknuo važnost vatrogasne tradicije u ruralnim sredinama.
Vatrogascima Popovače na zapaženom je radu čestitao i Nenad Radojčić, direktor tvrtke Vatropromet koja snažno podupire aktivnosti u radu s djecom i mladima.
Gradonačelnik Popovače Josip Mišković poručio je da će Grad Popovača i dalje izdvajati dodatna sredstva za vatrogastvo jer je to tradicija koja daje veliki doprinos ukupnom razvoju i ugledu Grada Popovače.
U planu rada za iduće razdoblje Vatrogasna zajednica Grada Popovače i dalje će naglasak staviti na rad s djecom, edukaciji i obučavanju vatrogasaca te preventivi, jer najbolja zaštita od požara je preventiva.