Skupština Udruge slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ

Udruga slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ na izbornoj je skupštini za predsjednika ponovo izabrala Maria Merhaut. U drugom mandatu novi-stari predsjednik želi unaprijediti rad Udruge te je u tom cilju naveo novine koje želi uvesti.

Mario Merhaut, predsjednik Udruge slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ

Udruga slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ okuplja 59 članova iz gradova i općina iz moslavačkog dijela Županije te Grada Garešnica. Svojim aktivnostima i projektom nastoji poboljšati kvalitetu života članova Udruga te im pomoći u ostvarivanju prava. „Zato smo osmislili nekoliko projekta koje smo uspješno proveli, ali u 2018. godini smanjeno je financiranje Udruge, ali smo ipak uspjeli ostsvariti plan rada. Uz radionice, predavanje i sudjelovanje u projektima, bili smo aktivni i u društvenim manifestacijama u Kutini, Novskoj i drugim gradovima i općinama.“, istaknula je tajnica Udruge Brankica Mudrić u izvještaju o radu Udruge.

Udruga slijepih uz pomoć slijepim i slabovidnim osobama nastoji svoje članove uključiti u život svojih lokalnih zajednica. Zato su svima zahvalili koji su na bilo koji način pomogli u radu udruge, jer kako kažu, ako mi ne vidimo, želimo biti vidljivi.

U ostvarenju tog cilja slijepim osobama od velike bi pomoći bio videći pratitelj. Članovi Udruge od starog-novog predsjednika tražili su informaciju o provedbi tog projekta kojeg je Udruga osmislila i prijavila za sufinanciranje.

Mario Merhaut, predsjednik Udruge slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ

U planu rada za 2019. godinu Udruga slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ nastojat će zadržati dosadašnju razinu aktivnosti i projekata, ali će joj trebati veća podrška i pomoć lokalne zajednice.