Biciklijada 2019.

Dan planeta zemlje na biciklu u Moslavini ove je godine održan po 17. puta, a iz godine u godinu ova je manifestacija jedna od najznačajnijih turističkih prepoznatljivosti Grada Kutine. Start je bio na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje su se okupili brojni biciklisti, među kojima je, kako tradicija nalaže, bio i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić koji je ovom prilikom podržao ovaj sportsko rekreativni događaj.

Iako se razmišljalo čak i o odgađanju događaja zbog najavljene kiše, Turistička zajednica ipak je odlučila održati Biciklijadu u predviđenom terminu i nije se prevarila.

Vožnja zadanim rutama odrađena je po lijepom vremenu, kao i dio programa na jezeru Bajer. Šteta je što je kiša ipak pala, tako da je zabava na jezeru Bajer uz ugostiteljsku ponudu skraćena, no i ove godine manifestacija je uspješno odrađena.

U ponudi su bile tri biciklističke staze, duža za iskusne bicikliste (42 km), kratka obiteljska vožnja (15 km) i po prvi puta adrenalinski avanturistički put prema Humci (45 km). Vožnja do svih pravaca popraćena je prekrasnim krajolikom Moslavine koju svake godine novi biciklisti iz cijele Hrvatske dolaze upoznati.