29. predselekcijska smotra dječjeg folklora

U Kutini je održana 29. smotra dječjeg folklora u organizaciji Gradskog saveza KUD-ova Kutine, te u suradnji sa POU Kutina. Smotra je održana pod pokroviteljstvom Grada Kutine, Zajednice kulturno umjetničkih udruga Sisačko moslavačke županije. Na njoj se predstavilo 14 KUD-ova s područja Moslavine, a otvorila su je slavonskim plesovima djeca iz Vukovara, odnosno najmlađi članovi tamošnjeg KUD-a “Kolo”. Na smotri se predstavilo 14 KUD-ova, a sve je stručnim okom pratila Irena Miholić. Smotra je izlučnog karaktera i najbolji će se predstaviti na Županijskoj smotri koja će se također održati u Kutini 27. travnja.  

KUD “Kolo” iz Vukovara

U ime Grada Kutine sve sudionike smotra pozdravio je zamjenik gradonačelnika, Damir Markuš, a u ime Sisačko moslavačke županije, obratila se predsjednica Županijske skupštine Ivana Roksandić. Oboje su dali podršku djeci i njihovim voditeljima u njegovanju tradicije i narodne baštine njihovih krajeva koja ne smije biti zaboravljena.

Da se to neće dogoditi pokazali su mladi sa šireg područja Kutine odnosno Moslavine, ali i djeca Vukovara sa svojim tradicionalnim slavonskim kolom.