Zlatko Bosak – i dalje na čelu Udruge za zaštitu potrošača Kutina

Udruga za zaštitu potrošača održala je izbornu skupštinu na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Zlatko Bosak. On je tom prilikom podnio izvješća o radu i financijama tijekom 2018. god. Kako je istaknuo Bosak u zadnje dvije godine udruga nije aplicirala na projekte javnog natječaja Grada Kutine, jer to kako je istaknuo, i košta, te su raspolagali s iznimno malim sredstvima, no uspijevali su podmiriti svoje obveze u čemu im je kako ističu, najviše pomogao Grad Novska. Oni nemaju na svom području Udrugu za zaštitu potrošača, tako da ostvaruju suradnju s UZP Kutina bez obzira što Udruga nije u njihovom gradu. Zajednički su ostvarili i akciju kroz projekt „Obaviješten ne luta“.

UZP Kutina u narednom razdoblju očekuje bolju suradnju i podršku Grada Kutine u njihovom radu. Ove godine prijavili su na natječaj Grada Kutine ambiciozan projekt naziva ‘Zajedno za potrošača(2019)’, čija je okosnica, uz redovite aktivnosti informiranja, educiranja, organiziranja, savjetovanja i zastupanja potrošača, inzistiranje na uspostavi i jačanju međusektorske suradnje između javnog, poslovnog i građanskog sektora.
 

 “U zaštiti prava i gospodarskih interesa naših građana želimo biti partneri svim dionicima sustava ZP, kako Gradu, tako i pružateljima javnih usluga, a ne njihovi oponenti i oporba. Za provedbu navedenog Projekta, čiji su glavni ciljevi razvoj i jačanje komunikacijskih kanala, stručno osposobljavanje volontera i članova Udruge te organiziranje potrošača u njihovom zajedničkom nastupu na tržištu, bit će presudna odgovarajuća financijska i organizacijska podrška Grada te se nadamo da će se ona i ostvariti“ zaključio je Bosak.
Izabrani su i novi članovi tijela Udruge što bi trebalo dati dodatan zamah u radu i aktivnostima UZP Kutina u 2019. godini te polučiti mjerljive rezultate, poručuju iz UZP Kutina.

SAMO INFORMIRANI, EDUCIRANI I ORGANIZIRANI POTROŠAČI SU SUBJEKTI NA TRŽIŠTU! Priključite nam se, jer ZAJEDNO SMO JAČI!