Zaviri ispod i na televizoru

28. ožujka počinje snimanje dokumentarnog filma
ZAVIRI ISPOD
Ekipa sa Hrvatske radio televizija iz Pučke i predaje kulture, prema izložbi Zaviri ispod Muzeja Moslavine i autorice Slavice Moslavac snima dokumentarni film istoga naziva.

Organizator: Muzej Moslavine Kutina, HRT Zagreb
Mjesto: Kutina, Donja Gračenica, Osijek, Siče, Piljenice, Kaniška Iva, Kloštar Ivanić
Vrijeme: 28. 3.-3.4.2019.
Tema: Donje rublje kroz povijest
Po ideji: Slavice Moslavac, muzejske savjetnice u MMK
Autorsko-snimateljska ekipa filma je: Aleksej Gottardi Pavlovsky-urednik, Ljiljana Mandić-redateljica, Slavice Moslavac-stručna suradnica.
Nakon obilaska mjesta snimanja kako u Moslavinu tako i u ostalim odabranim krajevima Hrvatske, od 28. 3. 2019. počinje snimanje filma. Snimanje počinje u Muzeju Slavonije u Osijeku same izložbe Zaviri ispod, zatim sutradan obilaze Kutinu s osobitim zanimanje za trijemove u Crkvenoj ulici, zatim stalni etnografski postav u Muzeju Moslavine, a prema rasporedu bit će upriličeno snimanje i u ostalim mjestima od Piljenica, Kutiskog sela, Donje Gračenice, Kloštranskog kraja, Kaniške Ive, Siča…
U snimanju sudjeluju i brojni građani koji su sačuvali tradicijsko donje rublje, te su ga ustupili za potrebe izložbe, ali i snimanja. Divni i marljivi kazivači brižno su se pripremili da što vjernije predstave donje rublje svoga kraja kroz originalnu građu, kazivanja i pjesmu.