LAG Moslavina sufinancira izgradnju dječjeg igrališta u Kutinskoj Slatini

LAG Moslavina gradovima i općinama u sastavu LAG-a odobrio je sufinanciranje 11 projekata prijavljenima na 2. LAG Natječaju za „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“. Ovaj Natječaj i Odluke o sufinanciranju projekata sukladni su tipu operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja RH.
Na ovaj Natječaj LAG-a se prijavilo 12 nositelja projekata. Visina potpore iznosila je od minimalno 15.000 € do najviše 50.000 €. Nakon administrativne obrade i ocjenjivanja za 11 nositelja projekata predložene su odluke o odabiru projekta, dok je u tijeku administrativne obrade jedan nositelj projekta odustao od prijave. Rekla je to Anica Lenart, voditeljica LAG-a Moslavina.

Anica Lenart, voditeljica LAG-a Moslavina

Zlatko Babić, predsjednik LAG-a Moslavina izrazio je zadovoljstvo provedenim Natječajem te je istaknuo kako se visine potpore kreću od 100 tisuća do 400 tisuća kuna te će doprinijeti unapređenju kvalitete života u gradovima i općinama na području LAG-a Moslavina.

  Grad Kutina na ovaj je Natječaj prijavio projekt izgradnje dječjeg igrališta u Kutinskoj slatini, o čemu je izvijestio gradonačelnik Zlatko Babić.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine i predsjednik LAG-a Moslavina

  Upravni odbor LAG-a Moslavina ocijenio je kako je LAG Moslavina vrlo uspješno proveo dva Natječaja te se svrstava u red najboljih i najaktivnijih LAG-ova u Hrvatskoj te je donesena i Odluka o raspisivanju 3. LAG Natječaja za sufinanciranje projekata u poljoprivredi.