Gradnja zgrade na Trgu ovisi o interesu kupaca stanova

Javni poziv za iskazivanje interesa do 14. ožujka.
VIDEO PREZENTACIJA STANOVA
Gradnja zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini sa stanovima za Hrvatske ratne vojne invalide i mlade po POS modelu ovisi o interesu kupaca za 14 stanova od ukupno 27 stanova planiranih u zgradi.

Na javnom predstavljanju mogućnosti kupnje stanova po POS modelu gradonačelnik Kutine istaknuo je kako je interes kupaca za sada zadovoljavajući, ali je i rekao kako gradnja stanova ovisi o interesu kupaca.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine
Izgled buduće zgrade na trgu s podzemnom garažom

Nova zgrada na trgu bit će poslovno-stambena zgrada i prva zgrada na prostoru sa javnim prostorom. U zgradi je naime planirana multifunkcionalna dvorana za javne potrebe te poslovni prostori za komercijalne potrebe. U zgradi je planirana izgradnja 27 stanova s pripadajućim parkirnim mjestom u podzemnoj garaži. Ministarstvo branitelja za zbrinjavanje hrvatskih vojnih invalida otkupit će 13 stanova, a preostalih 14 stanova bit će ponuđeno na tržištu po modelu POS-a.

Krešimir Žunić, zamjenik direktora APN-a

Investitor gradnje zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana je APN, Agencija za promet nekretninama. Ukoliko građani ne pokažu dovoljan interes gradnja zgrade je pod upitnikom, istaknuo je Krešimir Žunić, zamjenik direktora APN-a.

Krešimir Žunić, zamjenik direktora APN-a

S obzirom na dosad iskazani interes kupaca gradonačelnik Kutine Zlatko Babić vjeruje kako će biti dovoljno kupaca stanova u novoj zgradi na trgu. Potencijalne kupce najviše je zanimala cijena kvadrata stana, ali nisu dobili konkretan odgovor.

Zlatko Babć, gradonačelnik Kutine

O uvjetima kredita za kupnju stana po modelu POS-a govorio je Krešimir Žunić, zamjenik direktora APN-a

Krešimir Žunić, zamjenik direktora APN-a

Na inzistiranje novinara zamjenik direktora APN-a rekao je nešto i o očekivanim cijenama stanova u zgradi na trgu i ratama kredita za kupnju stana

Krešimir Žunić, zamjenik direktora APN-a

Zainteresirani građani za kupnju stana svoju namjeru trebaju iskazati do 14. ožujka u Upravnom odjelu za gospodarstvo Grada Kutine na Trgu Kralja Tomislava 12.