„Glazba kao lijek“ – predavanje u Popovači

U Knjižnici i čitaonici Popovača održano je predavanje o glazbi i načinu na koji glazba utječe na naš život. Zanimljivo predavanje svjetskog glazbenika Josipa Meixnera posjetitelje tribine odvelo je na putovanje prema glazbenoj medicini i boljem razumijevanju utjecaja glazbe na naš živčani sustav. Sve zanimljivosti o pianomedicini s CD-om koji čovjeka vodi prema zvucima koji liječe mogu se pročitati i poslušati u knjizi “Glazba kao lijek” – samoterapija zvucima koji liječe”.

Josip Joe Meixner strastveni je pijanist koji se na svjetskim pozornicama osjeća kao kod kuće. Glasovir je počeo svirati u dobi od sedam godina. S dvanaest godina počeo je skladati, improvizirati i svirati na prvim koncertima. U petnaestoj godini uslijedio je njegov prvi angažman kao klavijaturista uz Arsena Dedića, Miru Ungara, Dadu Topića, Zdenku Kovačiček, u Kazalištu Komedija itd. Nakon Beča i Europe, Meixner boravi u Los Angelesu, te surađuje s poznatim glazbenicima. On je prije svega, ističe, pijanist, ali i skladatelj, producent i glazbeni znanstvenik koji se posvetio glazbenoj terapiji, te kreator piano medicine.

Glazba piano medicina® je u ovom momentu jedina glazba koja ima potvrdu jednog medicinskog sveučilišta (u ovom slučaju, Bečkog medicinskog sveučilišta) da ima pozitivno djelovanje na vegetativni živčani sistem. Možda je najbolje da citiram posljednje dvije rečenice te studije:


‘Piano medicina® je lako primjenljivo komplementarno terapijsko liječenje bez farmaceutskih preparata i bez nuspojava. Najviše se preporučuje kod nesanice, visokog tlaka, napetosti, kroničnog umora, anksioznih stanja (osjećaja straha) i poremećaja raspoloženja’, stoji u obrazloženju prof. dr. med. Wolfganga Marktla. Kompletan tok studije i njezini rezultati prikazani su u mojoj knjizi “Glazba kao lijek” u kojoj objašnjavam ljekovito djelovanje glazbe i praktične upute kako glazbu primijeniti kao lijek. U knjizi se nalazi i CD “Duboko opuštanje” pa svatko može odmah dovesti tijelo i dušu u ravnotežu i ukloniti stres.