Svjetski dan radija

Danas, 13. Veljače, u cijelom svijetu obilježava se Svjetski dan radija.
Ovogodišnja tema Svjetskoga dana radija je “Dijalog, tolerancija i mir”. Taj je moto zapravo definicija onoga što radiopostaje i rade, a to je informiranje, educiranje i povezivanje slušatelja Cilj Svjetskog dana radija je podizanje svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednosti radija, poboljšanju međunarodne suradnje te osiguranja pristupa informacijama putem radija. Inicijativa se temelji na popularnosti i uspjehu radija koji i danas, sve bliži svom stotom rođendanu, ima nezamjenjivo mjesto u ljudskoj svakodnevici.
 

Svjetski dan radija obilježava se kao spomen na dan kada je UN počeo s emitiranjem radija, 13. veljače 1946. godine, s porukom “Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta”. Radio Zagreb je već 1926. počeo s emitiranjem, no Svjetski dan radija obilježava se tek od 2012. Emitiranje Radio Zagreba je započelo samo jednim programom koji se mogao slušati u Zagrebu i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

  Radio Moslavina s emitiranjem je počela 29. 04. 1969. i ove godine slavi 50 godina emitiranja programa. Nekada je to bila zajednička radio stanica Kutine i Garešnice do 1992. a od 1993. to je zajednička radio stanica Kutine, Popovače i Velike Ludine. Stay tune!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA