Putovanje Indokinom – Tajland i Kambodža

„Putovanje Indokinom“ naziv je predavanja koje je u kutinskoj Knjižnici i čitaonici održao prof. povijesti Jasmin Hutinović. Putopisno predavanje obuhvatilo je njegovo putovanje Indokinom, s posebnim naglaskom na Tajland i Kambodžu.

Posjetitelji su tako mogli kroz prezentaciju i dijaprojekciju vidjeti kako se živi u tom dijelu Azije, upoznati običaje naroda i plemena, družiti se s tigrovima, te upoznati zanimljivo pleme „Dugih vratova“ s često viđenim ogrlicama koje ženama u potpunosti mijenjaju fizionomiju.

Putovalo se tržnicama Bangkoka, duž rijeka i mora, tamošnjom željeznicom i ostalim vrstama prijevoza, a prof. Hutinović opisao je sve aspekte bitne za život na prostorima Tajlanda i Kambodže.

Dao je i korisne naputke putnicima namjernicima koji se tamo nađu. „Ako to uistinu želimo, putovati trebamo sada i odmah. Nema odgađanja, jer iako nam se čini da imamo vremena, zapravo ga nemamo“, rekao je prof. Hutinović tijekom prezentacije. Kutinčani vole putopisne reportaže i predavanja, stoga je Knjižnica, kao i uvijek kod ovakvih tema, bila dobro posjećena.