Očuvanje vrednota Domovinskog rata i digniteta hrvatskih branitelja

Kutina će u rujnu biti domaćin IX. Sportskih igara Zajednice udruga branitelja Domovinskog rata Policije RH. „To će obilježiti rad naše podružnice ove godine. Dolaze nam branitelji, policajci iz cijele Republike Hrvatske. To nam je velika čast i vjerujem da ćemo uz pomoć Grada i Županije uspješno organizirati ove igre.“, rekao je to Mladen Bolarić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije SMŽ, podružnica Kutina na godišnjoj skupštini.

Promocija Domovinskog rata i očuvanje digniteta hrvatskih branitelja cilj je svih aktivnosti koje je prošle godine organizirala i provela Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije SMŽ podružnica Kutina. Uz obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata i obilaska mjesta borbi i stradanja udruga je organizirala i stručnu pomoć članovima. Udruga je sudjelovala i u brojnim manifestacijama i projektima udruga s kojima je ostvarena suradnja.
Udruga u svom radu posebno ističe memorijalni turnir u spomen na Dragutina Kovačevića, zapovjednika Policijske postaje Kutina koji je poginuo o akciji oslobađanja vojarne u Daruvaru i obilježavanje obljetnice te jedne od prvih bitaka u Domovinskom ratu. Predsjednik udruge Mladen Bolarić istaknuo je i vrlo plodnu suradnju a Gradom Kutina i SMŽ.
I ove godine Udruga hrvatskih branitelja policije provest će sve aktivnosti i manifestacija kao i prošle godine s istim ciljem: očuvanje vrednota Domovinskog rata i digniteta hrvatskih branitelja.

Grad Kutina zahvalan je braniteljima policajcima na njihovu doprinosu u obrani i izgradnji Domovine te će proširiti suradnju sa svim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata. Rekao je to gradonačelnik Zlatko Babić pozdravljajući branitelje policajce. Izvijestio ih je o planovima gradnje zgrade na Trgu sa stanovima za branitelje te je rekao kako će se Grad Kutina aktivno uključiti u organizaciju IX. Sportskih igara branitelja policajaca iz cijele Hrvatske u Kutini.
Branitelji policajci u svojim su govorima istaknuli važnost rada braniteljskih Udruga i aktivnosti na očuvanju vrijednosti Domovinskog rata i digniteta hrvatskih branitelja. „Mi moramo pisati našu povijesti kako bi ostala za buduće naraštaje. Vrijeme prolazi i polako se zaboravlja što je bilo i kako je bilo. Tako nam se događa da povijest pište netko tko nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Mi znamo najbolje kako je bilo i što je bilo. Zato bi i Udruga branitelja policajaca iz Domovinskog rata trebala izdati svoju monografiju sa točnim činjenicama i podacima kao što je to učinila Udruga specijalaca Ris Kutina.“. S ovim prijedlogom i idejom složili su se svi sudionici Skupštine Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Policije SMŽ, podružnica Kutina.