Najuspješniji sportaši Grada Kutine u 2018. godini

Proglašeni su najuspješniji sportaši Grada Kutine u 2018. godini. Sportašima i djelatnicima u sportu čestitali su Damir Korica, predsjednik Zajednice sportskih udruga i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić

SPORTSKA NADA

ALEKSANDAR ČAPRIĆ (RK Moslavina)
MATIJA ČIČEK (RK Moslavina)
NOA ŠLIBAR (SK MAGNUM)
LANA BUTKOVIĆ (SK MAGNUM)
OLGA PELIN – 2008.god (AK MOSLAVINA)
MARKO PAVIČIĆ -2008.god. (AK MOSLAVINA)
MIA JOZANOVIĆ – 2005. (ŽRK MOSLAVINA)
FRAN BATKOVIĆ – (NK ŠARTOVAC)
GABRIJEL BODIŠ – (NK ŠARTOVAC)
MATKO PREBEG -2006. (KICKBOXING KLUB KUTINA)
ANĐELINA FILIPOVIĆ -2008 god. (KICKBOXING KLUB KUTINA)
ROBERTO BADANJAK – 2005. (HNŠK Moslavina)
PATRIK PRODANOVIĆ – 2006. (HNŠK Moslavina)

NAJPERSPEKTIVNIJA SPORTAŠICA
PETRA MIŠLJEN – (AK MOSLAVINA)
Dugogodišnja uspješna članica AK Moslavina.
Na svojim nastupima, tijekom 2018 godine sakupljala je odličja različitog sjaja.
Pa je tako na prvenstvu Hrvatske za Mlađe kadetkinje osvojila 3.mjesto. Na krosu sportskih novosti osvaja 1.mjesto. Na krosu Prvenstva Hrvatske 2.mjesto a državna je prvakinja na 1500 m u dvorani za kadetkinje.
NAJPERSPEKTIVNIJI SPORTAŠ
ŠIMUN FILIPOVIĆ – 2003.god. (KICK BOXING KLUB KUTINA)
U 2018.godini nastupio je na više domaćih i međunarodnih natjecanja te osvarivao značajne rezultate. Među najznačajnijih su:
Pobjednik Balkanskog kupa u kickboxingu light contract – 69 kg (25.03.2018)
Posavina open – odžak 1.mjesto light contract – 69 kg (08.09.2018)
Sanski Most – Otvoreni kup u kickboxingu 1.mjesto kickk lightu + 69 kg (06.10.2018)
Slovenija open 2018 u kickboxingu 1.mjesto kichlightu – 69 kg (3.11.2018)
20. Internacionalni kickboxing kup (Kutina) 1.mjesto u light contacu i treće mjesto u kick lightu ( Kutina 10.11.2018)
Croatia Open u KICK BOXINGU, 1 mjesto u kick lightu – 69 (Zagreb 15.12.2018.)
Državni je reprezezentativac u kick lightu
Šimun je u prošloj godini imao 28 borbi, od toga u svoju korist riješio 26, na vrlo jakim domaćim i međunarodnim natjecanjima. U 2019.g. od njega se očekuju još bolji rezultati na međunarodnom planu u kickboxingu i boksu
Nastupio je i u boksačkoj ligi i ostvario dvije pobjede u konkurenciji starijih kadeta. Trenira 8 godina u klubu.
ZASLUŽNI SPORTSKI DJELATNIK
IVAN PETRAVIĆ (NK ŠARTOVAC)
Počeo je igrati nogomet od samog osnutka kluba 1976.g., odigrao je više od 450 utakmica i postigao više od 120 golova. Igračku karijeru završava 2004.g., završio je trenersku školu te je u klubu radio s juniorima, a u nekoliko navrata vodio i seniorsku ekipu. Niz godina bio je član i upravnog odbora kluba, kao i tajnik kluba. U našem Šartovcu jedan je i od osnivača KUD Šartovac 2011.g. Trenutno je tajnik, vodi muzičku sekciju te svira i piše pjesme. Povodom 40.g., kluba napisao je i uglazbio našu himnu NK Šartovac.

POSEBNO PRIZNANJE ZA DUGOGODIŠNJU SPORTSKU AKTIVNOST, PROMICANJE IMENA GRADA KUTINE I POPULARIZACIJU SPORTA
MARIJAN CINDRIĆ – 1960.god.
Rođen 16.09.1960 u Kutini gdje je završio osnovnu i srednju školu.
Zaposlio se u Petrokemiji gdje i danas radi.
Sportski život, odnosno atletski život jer drugim se sportovima nije niti bavio, počeo je u srednjoj školi gdje je na školskim atletskim natjecanjima obično zauzimao prva mjesta.
Davne 1979 godine zapazio ga je Marcel Vučetić koji ga je učlanio u Atletski klub Moslavinu te postao dugogodišnji i jedini trener.
Marijan je uglavnom trčao utrke na 5 i 10 km ali mu je prva ozbiljna utrka bila cestovna utrka od Zagreba do Čazme 61 km. Odustao je na 40-tom kilometru zbog velikih bolova na stopalima gdje su mu otpali nokti.
No Marijan nije odustao, već je slijedeće godine istu utrku otrčao za 4 sata i 59 minuta te osvojio 33 mjesto od 89 trkača.
Nakon toga više nije trčao tako duge utrke već je na natjecanjima trčao utrke od 3, 5, 10 km te polumaratone i maratone.
U bivšoj državi najbolje je rezultate postizao u utrkama na 10 km gdje je redovito bio među prvih 10 te na maratonima gdje imao rezultate među prvih 12 najboljih trkača.
O velikom broju domaćih i međunarodnih utrka kako na atletskoj stazi tako i na krossevima i uličnim utrkama, te postizanju odličnih rezultata, prije i poslije Domovinskog rata (u kojem je i sam bio sudionik), svjedoči preko 200 osvojenih odličja zlatnog srebrnog i brončanog sjaja kao i brojni pehari, plakete i priznanja.

U svojoj 59-toj godini života i nakon više od 40 godina trčanja i dalje je vrlo aktivan te godišnje nastupa na 30 do 50 utrka različite dužine i konfiguracije terena.

Jedan od boljih rezultata ostvaren je prošle godine u Zadru gdje je osvojio prvo mjesto na 5 km na prvenstvu Hrvatske za veterane te je tim rezultatom ostvario nastup iste godine na prvenstvu Balkana koje se održavalo u Celju. Na prvenstvu Balkana osvaja 2.mjesto u utrci na 5 km.
Na svim svojim nastupima uvijek je isticao da je Kutinski trkač i kao takvog ga poznaju njegovi suparnici diljem Hrvatske i susjednih država. Marijan Cindrić je istinska legenda i sinonim za dugo prugaško trčanje u Kutini.

NAJUSPJEŠNIJI TRENER U 2018. GODINI
IVAN DESIĆ (AK MOSLAVINA)
Dugogodišnji uspješni i višestruko nagrađivani trener AK Moslavina.
U 2018.g., sa svojim atletičarima osvojio je 30 državnih medalja u kategorijama od pionira, kadeta, juniora pa do seniora.
Redom to je: 7- zlatnih, 13 – srebrnih i 10 – brončanih
Standardni trener Atletske Reprezentacije Hrvatske te u ovoj godini sa svojim atletičarima osvojio 4. i 7. mjesto na Prvenstvu Balkana.

NAJBOLJA ŽENSKA EKIPA
U 2018. GODINI

ŽENSKI RUKOMETNI KLUB
MOSLAVINA KUTINA

NAJBOLJA MUŠKA EKIPA
U 2018. GODINI
HRVATSKI NOGOMETNI
ŠPORTSKI KLUB
MOSLAVINA-SENIORI

SENIORSKA EKIPA HNŠK Moslavina je sezonu 2017./2018. u 1.ŽNL završila na uvjerljivo 1.mjestu. Ukupno osvojivši 75 bodova sa (27 više od drugoplasirane ekipe) sa gol razlikom +93.
Osvajanjem prvog mjesta steklo se pravo na kvalifikacije za viši rang natjecanja odnosno ulazak u 4. HNL Središte. U dvije kvalifikacijske utakmice doživjeli su poraz i ostvarili pobjedu koja im je omogućila ulazak u 4.HNL Središte.
Nakon prvih lošijih utakmica u višem rangu natjecanja, uslijedila je stabilizacija rezultata te se u nastavku prvenstva očekuje napredak na tablici i moguće kvalifikacije za 3.HNL:
Inače HNŠK Moslavina ove godine slavi 100 godina postojanja kluba.
POSEBNO PRIZNANJE ZA ŽIVOTNO
DJELO U SPORTU

TOMO CANJUGA (KK ZANATLIJA)
Tomo Canjuga čovjek koji je živio i dalje živi za kuglanje. Rođen je 07.05.1948.g., od 15. g., zaigrao se je za kuglanje koje je trenirao do svoje 19.g., kada je zbog vojnog roka i školovanja nažalost, na11 god. guglanja ostavio po strani. Od 30. g.,života vrača se aktivnom treniranju i kuglanju u KK Zanatlija koji se nakon mirovanja od 1970. do 1981. ponovo aktivira izgradnjom nove kuglane u sportskom centru. U narednim godinama ,biti će jedan od stožernih igrača, a u kojem će nakon igračke karijere preuzeti vodstvo kluba koje je obavljao od 1993 – 2018.g., gledajući kronologiju igračkog puta i puta kao predsjednik kluba, djeluje aktivno u klubu već 38.godina, a u više navrata svojim je entuzijazmom i velikom voljom i ljubavlju prema kuglanju spasio gašenje u trenutcima velike besparice. Za njegovog vršenja dužnosti predsjednika kluba, klub se natjecao na 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi u regiji sjever,jednu sezonu je ispao u 3. ligu ali se odmah iduće vratio u 2. ligu i održavao konstantu igranja u njoj. U sezoni 2016/2017 ostvaruje povijesni plasman i 1. B ligu gdje se nažalost zadržava samo jednu sezonu te se nakon te sezone vraća u 2. HKLS gdje se klub natječe i dan danas. Unatoč skromnom budžetu i teškom pronalasku mladih igrača, klub djeluje pozitivno i zahvaljujući njegovoj velikoj volji i trudu KK Zanatlija ide prema boljim danima, koje će on sada gledati kao veliki navijač i trener kluba, a vodstvo kluba prepustio je mlađima.

NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA S INVALIDITETOM
ANA GRADAČEK (AK ODISEJ)

Članica AK Odisej osoba sa invaliditetom. U 2018.godini nastupala je na više državnih i međunarodnih natjecanja te osvajala značajna odličja.
Na prvenstvu Hrvatske u bacanju kugle osoba sa invaliditetom osvaja 3.mjesto i brončanu medalju. Dok na europskom prvenstvu u Berlinu kao članica reprezentacije Hrvatske, osvaja 4.mjesto, također u bacanju kugle.

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ S INVALIDITETOM

MATIJA SLOUP (AK ODISEJ)
Dugogodišnji član AK Odisej osoba sa invaliditetom i stalni član reprezentacije Hrvatske.
Na nastupima u Hrvatskoj redovito osvaja 1.mjesta pa tako i na prvenstvu Hrvatske.
U 2018. godini 2 puta je popravljao svjetski rekord u bacanju diska. A na europskom prvenstvu u Berlinu u bacanju kugle osvaja 1. mjesto i zlatno odličje.

NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA
U 2018. GODINI
ELENA PAZMAN (AK MOSLAVINA)
Dugogodišnja članica AK Moslavina, vrhunska je sportašica Hrvatske i stalna članica Hrvatske atletske juniorske reprezentacije.
U 2018.godini nastupala je na više utrka kako na cesti tako i na atletskoj stazi.
Među najznačajnijim rezultatima svakako je osvajanje 1.mjesta na državnom prvenstvu te još 3 medalje različitog sjaja.
U nastupu za državnu selekciju na prvenstvu Balkana osvojila je 4.mjesto.
Elene je u 2018.godini proglašena za najbolju sportašicu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ U 2018. GODINI
KARLO CIBAN 200.god. (AK MOSLAVINA)
Dugogodišnji član AK Moslavina, vrhunski sportaš Hrvatske i stalni član Hrvatske atletske juniorske reprezentacije.
U 2018 godini nastupao je na većem broju utrka, kako na cesti tako i na atletskoj stazi, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji te redovito stajao na pobjedničkim postoljima.
Među značajnijim rezultatima je osvajanje 7 odličja na državnim prvenstvima, 5 srebrnih i 2 brončane medalje.
U nastupu za državnu reprezentaciju na prvenstvu Balkana osvaja 7.njesto.