Korak koji nedostaje

U moslavačkom dijelu SMŽ nije zaposlena niti jedna slijepa osoba.

Zapošljavanje slijepih osoba važno je zbog njihove samostalnosti i ravnopravnog uključivanja u društveni život lokalne zajednice kojoj pripadaju. Nažalost, zapošljavanje slijepih i slabovidnih osoba nije za željenoj razini te je stoga Hrvatski savez slijepih pokrenuo europski projekt „Korak koji nedostaje“. U taj projekt uključila se i Udruga slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ. Predsjednik Udruge Mario Merhaut rekao je kako je ovo još jedan pokušaj Udruge za poboljšanje članova Udruge slijepih.

Na području Grada Kutine i dijela SMŽ koja okuplja članove Udruge stanje je zabrinjavajuće kad se govori o zaposlenosti slijepih i slabovidnih osoba, upozorio je Mario Merhau.

Gradonačelnik Kutine izrazio je žaljenje zbog ovakvog stanja te je pozvao sve koji mogu da zaposle slijepe i slabovidne osobe te je zahvalio članovima Udruge slijepih na njihovom sudjelovanju i doprinosu društvenom i kulturnom životu Kutine, jer se uvijek odazovu pozivu i sudjeluju u brojnim programima i manifestacijama na području Grada Kutine.

Andreja Veljača, izvršna direktorica Hrvatskog saveza slijepih i voditeljica projekta „Korak koji nedostaje“, koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda rekla je kako se u okviru projekta održavaju edukativno-informativne radionice u 7 županija te je zahvalila Udruzi slijepih iz Kutine što je radionicu organizirala i u Kutini. Osim radionica u projektu su predviđene i ostale aktivnosti, rekla je Andreja Veljača.

Andreja Veljača, izvršna direktorica Hrvatskog saveza slijepih i voditeljica EU projekta “Korak koji nedostaje”

  Članovi Udruge slijepih Kutine i dijela SMŽ pohvalili su radionicu i aktivnosti. S provedbom ovog projekta slijepe i slabovidne osobe bit će spremnije za uključivanje na tržište rada, ali bez potpore i socijalne osjetljivosti šire zajednice zapošljavanje slijepih izostat će zapošljavanje slijepih i slabovidnih osoba. Nepravedno i neopravdano.