Igor Ahmetović – novi predsjednik Hrvatskog novinarskog društva SMŽ

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva u Sisačko-moslavačkoj županiji za novog je predsjednika izabrao Igora Ahmetovića, novinara Hrvatske radio-televizije, Dopisništva u Sisku. Za njegovog zamjenika i člana Skupštine Hrvatskog novinarskog društva izabran je Ivan Gračaković, novinar i glavni urednik Moslavačkog lista i Radio Moslavine u Kutini. Izborna Skupština Ogranka, održana 25. veljače u Sisku, u Izvršni odbor izabrala je: Jasminu Grgurić, Karmen Valentu, Danijela Prerada i Zdravka Strižića.  
Odlučeno je da će Ogranak u ovoj godini izdati novo, dopunjeno i prošireno izdanje Leksikona novinarstva Sisačko-moslavačke županije u kojem će objaviti podatke o novinama, radio i televizijskim postajama te portalima s područja Županije. Ujedno će se objaviti i životopisi novinara i medijskih suradnika koji su radili od 1945. do današnjih dana. Novo izdanje Leksikona pripremit će dosadašnji urednici, Zdravko Strižić i Vladimir Pajtlar, koji već prikupljaju materijale. Osim toga, Ogranak je uključen u niz drugih projekata, a cilj je sudjelovati i u projektu medijskog opismenjavanja učenika osnovnih i srednjih škola u Sisačko-moslavačkoj županiji kojeg provodi Agencija za elektroničke medije.
Skupština je prihvatila izvješća za proteklo razdoblje dosadašnje predsjednice, Karmen Valenta, te je odlučeno da će se i ove godine, 29. ožujka u Sisku, održati tradicionalni Novinarski bal. Na balu će se dodijeliti godišnje i jubilarne novinarske nagrade. U goste će biti pozvan Zbor turističkih novinara i Zbor novinara za okoliš pri HND-u koji će posjetiti Glinu, Petrinju i Topusko, a ujedno će se upoznati i s radom moslavačkih vinara. Organizirat će se izložba „Baština Banovine u očima novinara“.

Novinari: Igor Ahmetović. Karmen Valenta, Jasmina Grgurić i Mate Piškor

(foto: portal 53)