Atletičari AK Moslavina – na prijemu kod gradonačelnika

Atletičare Atletskog kluba Moslavina i njihovog trenera Ivana Desića danas su u kutinskoj Gradskoj vijećnici primili gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i pročelnik za društvene djelatnosti Željko Tomičić.
  

Za prijem sportaša Atletskog kluba Moslavina brojni su razlozi, a riječ je o uspjesima koje atletičari ovog respektabilnog kluba postižu na visokim atletskim razinama, rušeći državne rekorde, usprkos uvjetima koji nisu jednaki kao primjerice, oni u velikim gradovima. Povijesni uspjeh na Prvenstvu Balkana postigla je Elena Pazman u Istanbulu.

Kako je rekao trener Atletskog kluba Moslavina, Ivan Desić, to je najveći pojedinačni uspjeh kutinskog sporta jer govorimo o olimpijskim sportovima.

Pobijediti Ukrajinu je bilo vrlo zahtjevno, a riječ je o samo jednoj od medalja mlade trkačice koja je 4 puta proglašena naj sportašicom županije, ali i Hrvatske, te grada Kutine. Svoju budućnost kako nam je rekla Elena Pazman, planira nastaviti u Americi, na koledžu u državi Ohio.

Karlo Ciban iznimno je uspješan sportaš koji se vratio iz Istanbula sa zlatom, a za razliku od Elene Karlo svoju budućnost zasad vidi u Kutini. Cilj mu je upisati Libertas i nastaviti trenirati u Kutini. Na primanju je bio i Florijan Rožić koji je upravo nedavno srušio rekord Hrvatske, te koji je višestruki prvak u raznim disciplinama. Uz trkače tu je i Tena Desić zapažena atletičarka u disciplini bacanja diska, među najboljima u Hrvatskoj u svojoj disciplini. Najmlađa među njima Petra Mišljen proglašena je najperspektivnijom atletičarkom Kutine od strane Zajednice sportskih udruga i prema riječima Ivana Desića ona je budućnost kutinske atletike koju trenira deset godina..
  Klub je uz pomoć Hrvatskog atletskog saveza, Grada Kutine i ostalih lani nabavio kombi vozilo što im je uvelike olakšalo rad, ali klub jednostavno ne može parirati npr. Zagrebu, stoga ne čudi što atletičari po završetku srednje škole odlaze tamo gdje su bolji uvjeti jer se moraju i školovati i trenirati i sve to povezati što je bolje moguće. Ono što se godinama najavljuje je nova atletska staza u Kutini, no zasad to još nije realizirano, a to je ono što je klubu osnova za kvalitetan rad.



Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić čestitao je danas svim mladim atletičarima i treneru Desiću na pronošenju imena Kutine u svijetu, na njihovim rezultatima i uspješnom radu uz simbolične poklone. „Kutina je ponosna na vaše rezultate i mi ćemo na sve načine nastojati pomoći vašem klubu u osiguravanju što je moguće boljih uvjeta za treniranje. U planu nam je unapređenje uvjeta u dvorani, ali i rekonstrukcija atletske tartan staze koja se već dugo vremena provlači kao jedan od sportskih prioriteta u Kutini“, rekao je gradonačelnik. Dodao je kako će grad nastojati pratiti angažman kluba jer je sigurno da se ulaganje u sport višestruko vraća kkao sportašima i klubu. tako i samom gradu.