87. Skupština DVD-a Husain

 GALERIJA FOTOGRAFIJA
Prošle 2018. godine DVD Husain istaknuo se u radu s djecom i mladima pa je Ekipa ženske mladeži DVD-a Husain po četvrti puta nastupila u Zadru na državnom natjecanju. DVD Husain prošle je godine započeo uređenje vatrogasne garaže i poligona za vježbanje ekipa djeca i mladeži. Zbog sporosti u rješavanju dokumentacije gradnja nije išla planiranim tempom pa se izgradnja garaže i poligona očekuje ove godine.
„DVD Husain opravdao je svoj cilj postojanja, jer prošle godine nije zabilježen niti jedan požar, što je rezultat preventivnog djelovanja članova DVD-.“, istaknuo je predsjednik DVD-a Milan Podhraški. Ipak, operativno djelovanje nije izostalo. Članova DVD-a Husain u Ilovoj i Jasenovcu su sudjelovali u aktivnostima obrane od poplava. Vatrogasci iz Husainu bili su i uspješni sudionici vježbe Civilne zaštite u organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Kutine.
Predsjednik DVD-a Husain istaknuo je sudjelovanje društva na vatrogasnim natjecanjima odraslih i posebno djece i mladih. DVD Husain aktivno je sudjelovao i u društvenom životu Grada Kutine.
Skupština DVD-a Husain usvojila je i program rada za 2018. godinu u kojem će se uz redovne aktivnosti nastojati unaprijediti opremljenost i obučenost DVD Husain te završiti izgradnja vatrogasne garaže i poligona za vježbanje djece i mladeži.
Vatrogascima DVD Husain zahvalili su i čestitali brojni gosti među kojima Slavko Špičak, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Kutine i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. „Grad Kutina ponosan je na svoja Dobrovoljna vatrogasna društva. DVD Husain svrstava se u red najaktivnijih društava na području Grada Kutine te uz osjećaj sigurnosti daje značajan doprinos društvenom životu Husainu, ali i Grada Kutine. Zato će Grad Kutina i dalje podržavati DVD Husain, osobito aktivnosti u radu s djecom i mladima. Taj rad od neprocjenjive je važnosti pa ćemo svakako nastojati da se ispuni plan izgradnje garaže i vježbališta.“, poručio je gradonačelnik Kutine.
Na završetku Skupštine DVD-a Husain dodijeljena su priznanja članovima društva za 10, 20, 30 i 50 godina rada u društvu. Predsjednik DVD-a Husain, Milan Podhraški dobio je priznanje za 50 godina rada u DVD-u, kojem je predsjednik već 30 godina.