70 godina DVD-a NPB dr. Ivan Barbot Popovača

Na ovogodišnjoj, izvanrednoj Izbornoj Sskupštini DVD-a Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot Popovača ponovno je imenovan dosadašnji sastav upravljačkih tijela društva: za predsjednika Rizo Mešić, za dopredsjednicu Renata Kovačić, za zapovjednika Rifet Hasak, dozapovjednika Goran Lukšić, a za tajnika Ivan Pleško.

Podnoseći Izvještaj o radu DVD-a za prošlu godinu, predsjednik DVD-a Rizo Mešić naglasio je kako ovo društvo u gospodarstvu sa postojećom strukturom članstva uspijeva kvalitetno ispoštovati sve važeće propise te provesti sve potrebne aktivnosti definirane Planom zaštite od požara. „Tijekom 2018. Pojačali smo preventivne mjere nadzora, a na prijedlog ravnateljice Marine Kovače i u suradnji sa drugim službama Bolnice, napravili smo i novi Protokol o postupanju u slučaju požara. Provedbom pokazne vježbe gašenja požara, evakuacije i spašavanja, postigli smo sve zadane ciljeve. Uočeni nedostaci na objektu za bržu i učinkovitiju evakuaciju osoba, odmah su po zaprimljenom prijedlogu uklonjeni”- istaknuo je predsjednik društva te podsjetio kako su se članovi kontinuirano odazivali i na sve aktivnosti u organizaciji gradske Vatrogasne zajednice odnosno Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske. „Polazeći od činjenice da je Bolnica najveći privredni subjekt na području grada, da kontinuirano raste kvaliteta i i broj usluga koje ona pruža, obveza je DVD-a da se prilagođava i prati trendove”- zaključio je Mešić te zahvalio ravnateljici Marini Kovač na razumijevanju i podršci koju ukazuje radu društva.
DVD Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot ove godine, pored ostalih redovnih aktivnosti, planira svečano obilježiti 70. obljetnicu uspješnog djelovanja uz izdavanje prigodne monografije Društva.
Uz Upravni odbor DVD-a, dobrodošlicu okupljenim članovima i gostima izrazila je i ravnateljica Bolnice Marina Kovač, a skupštinu su među ostalima pozdravili zamjenik sisačko- moslavačkog župana Roman Rosavec, zamjenik gradonačelnika Ivan Križanić, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Keser te predsjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres.