29. obljetnica HDZ-a Kutina

Građani će nas ocjenjivati na izborima
„Nakon energetske obnove školskih i vrtićkih zgrada, u planu nam je izgradnja novog vrtića te otvaranje doma za starije i nemoćne u Kutini. Moramo se pobrinuti za bolji društveni i komunalni standard naših sugrađana, zaposlenih i njihove djece, ali i starijih koji su okončali radni vijek. Osim toga, narednih godina planiramo veća sredstva uložiti u izgradnju vodovoda i kanalizacije u našim ulicama i naseljima, a cilj nam je i obnova cesta“, izjavio je kutinski gradonačelnik i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a, Zlatko Babić, na obilježavanju 29. obljetnice osnutka ogranka HDZ-a u Kutini, u nedjelju, 17. veljače, u kutinskom hotelu. Pri tome je Babić istaknuo da postoji interes za investicije u kutinskim poduzetničkim zonama te da će Grad sve napraviti kako bi se one i realizirale. Spomenuo je i otvaranje Poduzetničkog inkubatora koji će također pomoći u gospodarskoj obnovi Kutine što je bio predizborni program HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera. U drugoj smo godini mandata i svjesni smo da će nas građani ocjenjivati po tome što smo obećali i što smo od toga realizirali, zaključio je Babić.

Na svečanosti su govorili i sisačko-moslavački župan, Ivo Žinić, koji se osvrnuo na teško gospodarsko stanje u Županiji, najavu zatvaranja Rafinerije u Sisku, gradnju Centra za tražitelje azila kod Petrinje te odlagališta radioaktivnog otpada kod Dvora. Istaknuo je da se nakon dugog niza godina teškoća i gubitaka našlo rješenje za kutinsku Petrokemiju te da se očekuje njena stabilizacija i nastavak proizvodnje na dobrobit Kutine i čitave Županije.
Stranački veteran i jedan od osnivača kutinskog ogranka HDZ-a, Đuro Vidmarović, podsjetio je na 1990. kada se u atmosferi straha i neizvjesnosti nagovaralo ljude da se politički angažiraju kako bi se uspostavilo višestranačje i pokrenule demokratske promjene. HDZ je predvodio hrvatski narod u najtežim trenucima njegove novije povijesti, od pada komunizma i raspada Jugoslavije, kroz Domovinski rat do NATO saveza i Europske unije i na to možemo biti ponosni bez obzira na naše uspone i padove, zaključio je Vidmarović.
Državna tajnica u Ministarstvu uprave, Zrinka Bulić, istaknula je da HDZ ima najveću odgovornost pred hrvatskim građanima te da je u Saboru suočen s niskim udarcima neodgovornih pojedinaca, zastupnika bez dana radnog staža, prevaranta i cirkusanata koji izvode kojekakve performanse ne bi li privukli pažnju javnosti.
Predsjednik Mladeži HDZ-a. Ivan Vidiš, najavio je skorašnje izbore za europski parlament na kojima bi HDZ morao potvrditi da je vodeća stranka u zemlji. Skup je završio obraćanjem ministra pravosuđa i člana Predsjedništva HDZ-a, Dražena Bošnjakovića, koji je istaknuo da je u reorganizaciji pravosuđa, Općinski sud vraćen u Kutinu sa ciljem da se građanima olakšaju svakodnevne aktivnosti. Cilj nam je ustrojiti jeftinije i učinkovitije pravosuđe, ali moramo voditi računa i o potrebama građana. Osvrnuo se na brojne probleme sa kojima se susreće hrvatsko pravosuđe te naglasio da HDZ nije i neće posustati u njihovom rješavanju.
Svečano obilježavanje obljetnice HDZ-a popraćeno je nastupom kutinske ženske vokalne skupine „Rusalke“. (I.G.)