Skupština DVD Popovača

Dobrovoljno vatrogasno društvo Popovača broji 98 članova od kojih je na 20 intervencija tijekom 2018. godine sudjelovao 91 član.

„Tijekom prošle godine naš DVD sudjelovao je u 20 intervencija i to šest tehničkih, pet požara na otvorenom prostoru, dva požara vozila i sedam požara objekta. Na intervencijama je sudjelovao ukupno 91 vatrogasac, 91 vozilo i utrošeno je 153 sata rada.
Obzirom da smo 2017. kupili podvozje Mercedes Atego 1823 proizvedeno 2001. godine, a namjera nam je bila da se stavi nadogradnja za cisternu za prijevoz pitke vode krenuli smo u realizaciju istog.
U društvu su aktivna i dva vatrogasna suca, a mladež ženska sudjelovala je na sedam natjecanja, dok je mladež muška sudjelovala na šest. Djeca muška nastupila su na ukupno dva natjecanja. Društvo se ovom prilikom želi zahvaliti svim voditeljima, ali i roditeljima djece koji su odvojili svoje slobodno vrijeme te kontinuirano pružali podršku radu Društva.
Članovi su aktivno sudjelovali u brojnim manifestacijama na području Grada Popovače te sudjelovali u hodočašću Hrvatske vatrogasne zajednice u svetište Marija Bistrica.
Na skupštini je također istaknuta odlična suradnja s bratskim društvima Duga Resa, Črnomelj i Belec.
Za višegodišnji angažman u društvu, DVD Popovača je svojim članovima dodijelio spomenice i priznanja.
Kada je riječ o Planu rada za iduću godinu, pored ostalih aktivnosti ističe se i nastavak gospodarske djelatnosti što se prije svega odnosi na prijevoz vode, ali istaknuta je i potreba za adaptacijom Društvenog doma kao i potreba za nabavom još jednog vozila” – istaknuli su iz Upravnog odbora ovog društva.
Među brojnim gostima ovogodišnje skupštine DVD-a Popovača, okupljene su pozdravila susjedna, odnosno prijateljska društva, kao i zamjenik župana SMŽ Roman Rosavec, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, EU parlamentarka Marijana Petir te predsjednik Gradske Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres.