“Dnevnici obzirnih putovanja” – promocija u Kutini

Tea Bojić, Vlatka Sopina i Tihomir Mraović autori su knjige “Dnevnici obzirnih putovanja” predstavljene u kutinskoj Knjižnici i čitaonici.
  Uz izgrađenog autora Tihomira Mraovića poznatog po svom bogatom književnom opusu, ali i radu na poljima subkulture, predstavljena knjiga poseban naglasak stavlja na novije ženske autorice Teu Bojić i Vlatku Sopinu, a poveznica tri navedena autora je Križ u kojem, na ovaj ili onaj način, svi borave i rade.
 Katarina Budić iz kutinske Knjižnice i čitaonice u predstavljanju autora kazala je kako je riječ o tri različite književne vrste, od kojih je pročitala ulomke koji najbolje pokazaju intencije autora.
  

Knjiga je sastavljena od tri dijela: zbirke priča, zbirke pjesama i epistoralnog romana čiji je autor Tihomir Mraović. „Iako su na djelu tri poetike, tri autora, tri različita pogleda na stvarnost, tri različita književna diskursa, oni međusobno dobro korespondiraju, te su dobro objedinjeni pod zajedničkim nazivom “, objasnio je Mraović.
 


Suradnja s Teom Bojić došla je spontano, jer Tea, kako je rekao Mraović, ima što za ispričati, među ostalim i kao velika zaljubljenica u putovanja. Kao vjernica obraćenica, kako je sebe nazvala Tea Bojić, kroz lik Karmen bilježi crtice s raznih putovanja za koja tvrdi da su joj pomogla otkriti pravi autoritet u liku Isusa Krista. Na putovanjima je, kako je istaknula spoznala cijeniti sebe i oplemeniti okolinu, te shvatila da nije nužno mijenjati mjesto kako bi čovjek našao unutarnji mir. Priče koje je napisala Tea Bojić objedinjene su pod nazivom Putopisi duše. Pročitane su tom prilikom i pjesme Vlatke Sopine, koja nije prisustvovala promociji.
Promociju su uveličale članice Zbora mladih MADONNA NIVES kutinske župe Gospe Snježne koje su izvele nekoliko pjesama, a događaj je završio neformalnim druženjem.