Zatvaraju se žiro računi škola i ulaze u sustav Gradske riznice

Bolja kontrola troškova škola i ostvarivanje ušteda

Žiro računi pet kutinskih osnovnih škola i osnovne glazbene škole 1. siječnja bit će zatvoreni te će se njihovo poslovanje voditi preko jedinstvenog računa u sustavu Gradske riznice. Najavljeno je to na konferenciji za novinare na kojoj je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo kako je Grad Kutine 2005. godine među prvima uveo sustav Gradske riznice u kojem su do sada bile uključene gradske ustanove. „Sada uvodimo drugu fazu gradsku riznice koja će obuhvatiti sve gradske ustanove i sve škole.“, rekao je Zlatko Babić

 Zlatko BABIĆ

Gradonačelnik Kutine dodao je kako su iskustva sa jedinstvenim sustavom gradske riznice jako dobra te su ostvarene višestruke uštede što se očekuje i uključivanjem škola u fazi II Gradske riznice.

Zlatko BABIĆ

Gradonačelnik je zahvalio ravnateljima škola na dobroj suradnji u priprema za ulazak škola u sustav gradske riznice. Ivan Crnac, pročelnik Upravnog odjela Grada Kutine za financije očekuje kako će se ta dobra suradnja nastaviti te je pojasnio kako će škole funkcionirati u sustsavu gradske riznice.


Ivan CRNAC

Grad Kutina kao osnivač svojih osnovnih škola i glazbene škole financira održavanje škola i snosi ostale troškove tzv. nadstandarda. Ta su izdvajanja iz gradskog proračuna na razini od 3,5 mil. kn godišnje. Uz očekivanje uštede, ulaskom škola u sustav gradske riznice, između ostalog očekuje se unapređenje tog nadstandarda.

Snježana Coha, ravnateljica OŠ Vladimira Vidrića i voditeljica Aktiva ravnatelja kutinskih osnovnih škola istaknula je kako je suradnja škola i Grada Kutine do sada bila dobra te da će tako biti i nakon ulaska škola u sustav gradske riznice.

Snježana COHA

U sustav Gradske riznice Kutine od 1. siječnja iduće godine bit će uključeno svih 11 proračunskih korisnika, gradskih ustanova i škola Grada Kutine. „Sustav omogućava bolje praćenje troškova i kontrolu trošenja gradskog novca te samim time i bolje planiranje. Važno je istaknuti kako je sustav potpuno transparentan pa će i građani moći bolje pratiti trošenje novca iz gradske blagajne.“, poručio je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.