Udruga Terakota – izložba na kraju projekta «Glina tradicija koja spaja»

Udruga Terakote otvorila je u klubu Arcus izložbu ukrasnih predmeta od gline koje su izrađivala djeca i roditelji na radionicama u sklopu njihovog projekta „Glina – tradicija koja spaja„.

Projekt je financiran iz proračuna Grada Kutine kao i tiskanje brošure. Nakon 4 radionice na kojoj su zajednički predmete izrađivali roditelji i djeca, kao i članovi Udruge Terakota, postavljena je izložba svih radova.

Izložbu su posjetili svi sudionici radionica, predstavnici POU Kutina i Muzeja Moslavine kao partnera u projektu, te predstavnici Grada Kutine gradonačelnik Zlatko Babić i pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Kornelija Marošević. Sve ih je pozdravila Jasna Borovnjak uz kratki osvrt na tijek radionica i samu izložbu.

Voditeljica projekta Tanja Lovrić Ivanković s gradonačelnikom je podijelila djeci i roditeljima Potvrde o sudjelovanju, brošure i prigodne keramičke poklone.

S obzirom na veliki interes sudionika, te poticanje obiteljskog druženja i upoznavanja tradicijskih obrta, članice Udruge na čijem je čelu Senka Hoffman najavile su nastavak projekta u sljedećoj godini.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo načinom osmišljavanja slobodnog vremena koje su roditelji proveli sa svojom djecom te najavio podršku takvim projektima.