Za razvoj poduzetništva u 2018. dodijeljeno 1,5 mil. kn

U zadnjoj tranši dodjele poticajnih sredstava za razvoj gospodarstva i malog poduzetništva Grad Kutina dodijelio je bespovratne poticaje 31. kutinskom poduzetniku. Gradonačelnik Kutine rekao je kako je 300 tisuća kn za ovu tranšu osiguranom zadnjim rebalansom gradskog proračuna. Ukupno dodijeljena poticajna sredstava za razvoj gospodarstva u 2018. godini na području Grada Kutine na razini su od 1,5 mil. kn, istaknuo je Zlatko Babić.

Zlatko Babić

Karlo Kabelka, član Odbora za gospodarstvo izrazio je zadovoljstvo što su svi koji su se javili na Natječaje za dodjelu poticaja ostvarili to pravo te je uvjeren kako je to dobro uložen gradski novac.

Karlo Kabelka

Za opremu, nove tehnologije i unapređenje konkurentnosti kutinski su poduzetnici zatražili poticaje u visini od 2 mil. kn, dodijeljeno je 600 tisuća kn. „To je znak da se gospodarstvo na području Grada Kutine razvija i da su kutinski poduzetnici inovativni i posvećeni razvoju.“, istaknuo je Hrvoje Krmelić, pročelnik gradskog Odjela za gospdoarstvo te je izrazio zadovoljstvo što je korištenjem poticajnih mjera Grada Kutine omogućeno 45 novih zapošljavanja.

Hrvoje Krmelić

U zadnjoj tranši poticajna sredstva su velikom većinom dodijeljena  mladim poduzetnicima. Svi se slažu kako je taj poticaj baš to, poticaj i omogućava im lakši početak u ostvarivanju njihovih poduzetničkih i poslovnih ideja. Mateja Šoufek, sredstava će iskoristiti za novi razvoj Turističke Agencije Tim Travel, Andrej Phillips pokreće svoj Digital studio, Domagoj Novokmet unaprijedit će svoj dentalni laboratorij, Alen Tišler, nabavit će nove alate za svoj servis vrtnih alata, a Jurica Kinderman zaposlit će dvoje mladih u svom Hoodo baru.

Grad Kutina i iduće će godine poticati razvoj gospodarstv i malog poduzetništva te će se nastojati i povećati poticajna sredstva u četiri programa poticajnih mjera.

Za razvoj poduzetništva u 2018. dodijeljeno 1,5 mil. kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.