RK Moslavina želi se vratiti u Premijer rukometnu ligu

Rukometni klub Moslavina ne odustaje od ambicije da se vrati u hrvatsku Premijer rukometnu ligu, naglašeno je na Skupštini kluba te je ujedno zaključeno da se druga momčad u kojoj nastupaju juniori i kadeti treba vratiti u 3. rukometnu ligu. Prva seniorska ekipa dobila je i novog trenera, Gorana Bobića, a osnovano je i Strukovno povjerenstvo sastavljeno od trenera, predstavnika uprave i igrača. Poseban naglasak dat ćemo radu naše rukometne škole, najavio je predsjednik Mijo Šepak i dodao da je klub bio suočen s velikim odlaskom igrača za koje nije bilo adekvatnih zamjena. Zbog toga je imperativ da se druga momčad vrati u 3. ligu kako bi u njoj mogli stasati mladi igrači. Klub ima dobre radne uvjete i vrsne trenere pa nam je cilj povećati broj mladih u našoj rukometnoj školi, zaključio je Šepak.
Direktor kluba Borislav Gutrung u financijskom je izvješću naglasio da je klub imao proračun od 825 tisuća kuna, a u financijskom planu se predviđa da će klub u 2019. godini raspolagati s oko 750 tisuća kuna. Na skupštini je donesen i Kodeks ponašanja za igrače, trenere i članove Kluba.
Član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, Boris Mesarić, govorio je da je financiranje sportskih klubova u čitavoj Hrvatskoj u problemima zbog čega su se pojedini klubovi ugasili. Ne postoje olakšice za poduzetnike koji bi sponzorirali sport, naglasio je Mesarić te zaključio da se u Rukometnom klubu Moslavina uvijek racionalno raspolagalo s novcem te da je to jamstvo da će klub opstati.
U ime Grada Kutine koji tijekom godine za rukometni klub izdvaja i do 500 tisuća kuna, obratili su se gradonačelnik Zlatko Babić i predsjednik Gradskog vijeća, Davor Kljakić, te poželjeli uspjeh kutinskim rukometašima koji nastavljaju dugu i svijetlu tradiciju tog sporta u Kutini.
Gradonačelnik Zlatko Babić naglasio je da novac nije uvijek glavni problem nego da su svim klubovima potrebni entuzijasti i volonteri. Ujedno je čestitao predsjedniku Miji Šepaku što se prihvatio teške zadaće, preuzeo klub, okupio ljude i planira nove uspjehe. Babić je govorio i o potrebi lobiranja među djecom i mladima da se uključe u sportske klubove te dodao da klub sa skromnijim sredstvima planira sportske uspjehe i ima ambicije, što je za pohvaliti. (I.G.)