Predstavljen program Zimske čarolije u Kutini

U Kutini uskoro počinje Zimska čarolija, adventski program u organizaciji Turističke zajednice Grada Kutine koji će ove godine trajati od 8. prosinca do 13. siječnja 2019. Trg dr. Franje Tuđmana mjesto je održavanja ove manifestacije, a posljednje pripreme su u tijeku.Program je osmislila Turistička zajednica Grada Kutine, a provodi se u suradnji s brojnim partnerima i udrugama. I ove godine bit će otvoreno klizalište, znatno veće od prošlogodišnjeg za što su zaduženi Komunalni servisi Grada Kutine.

 

U vijećnici Grada Kutine program su službeno predstavili gradonačelnik Zlatko Babić, direktorica TZ Grada Kutine Ivana Grdić, te direktor Komunalnih servisa Kutina Krešimir Lenić.  Službeno otvorenje Zimske čarolije je 8. prosinca u 15 sati, a trajat će do 13.1. 2019.

«Drago mi je što možemo informirati naše sugrađane da je ovogodišnja Zimska čarolija puno bogatija od one prethodne godine. Pozivam sve naše sugrađane da dođu na Trg dr. Franje Tuđmana tijekom trajanja Zimske čarolije kako bismo svi zajedno proveli ovo blagdansko raspoloženje u dobrom ozračju koje će Zimska čarolija u potpunosti i pružiti“, poručio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Cjelokupni program Zimske čarolije u Kutini predstavila je direktorica Turističkog ureda Grada Kutine Ivana Grdić koja je tom priliko naglasak stavila na još ljepši ugođaj i unaprjeđenje adventskog programa što Kutinu čini prepoznatljivijom. «Zahvaljujem svim ustanovama i udrugama koje nam u tome pomažu, a svakako bih izdvojila Komunalne servise Grada Kutine s kojima u sinergiji i organiziramo ovu manifestaciju. Trg dr. Franje Tuđmana već je sada u idiličnom izdanju, gdje će se postaviti klizalište koje na čak 500 m kvadratnih sa ledenom stazom oko fontane. Za osnovnoškolce pripremaju se škola klizanja i hokeja, ali i drugi zanimljivi programi na ledu. Popratni program oko klizališta obuhvatiti će disco večeri, revije i prezentacije na ledu, zabavni program s glazbenim nastupima, ugostiteljsku ponudu i brojne druge sadržaje», rekla je Ivana Grdić.

Dodaje je kako Kutina još jednom pokazuje da je doista Grad prijatelj djece jer je u sklopu Zimske čarolije u Kutini pripremljen bogat program za djecu najmlađe od animacija, kreativnih radionica i predstava, do božićnog vlakića, Kuće Djeda Mraza i drugih sadržaja. Najavila je i Dječji doček Nove godine 31. prosinca u podne, kao i doček Nove godine u večernjim satima uz TS Prima bend i veliki vatromet.
„Ovim putem svakako pozivam sugrađane da posjećuju pripremljene programe, jer u programu koji traje više od mjesec dana zasigurno će svatko pronaći nešto za sebe. Također, svim posjetiteljima želim da uživaju u klizanju sa što manje padova te da uživaju u delikatesama koje nude naši ugostitelji. Hvala svima koji podržavaju napore TZ i gradske uprave da u ovo predblagdansko vrijeme oživimo središte našeg Grada“, poručila je Ivana Grdić, direktorica Turističkog ureda Kutina.

Krešimir Lenić, direktor Komunalnih servisa Kutina rekao je da će klizališna sezona trajati 37 dana svakim radnim danom od 13 – 21 h, te vikendom od 10 – 21 h,  dok će 25. i 26. prosinca, te 1. siječnja raditi od 15 – 21 h. Cijene ulaznica klizanja su ostale iste a iznose 10 kn za dnevni ulaz, dok su sezonske karte po 150 i 200 kn. U sezonsku ulaznicu uključena je i škola klizanja koju organizira Grad Kutina. Lenić ističe da je nešto korigirana cijena klizaljki, što može biti i poticaj građanima da i sami kupe svoje klizaljke. Djecu, ali i odrasle je pozvao da i ove godine maksimalno iskoriste klizalište u Kutini.

U sklopu manifestacije bit će organiziran tradicionalni Božićni sajam koji će okupiti obrtnike i umjetnike s ponudom jedinstvenih i unikatnih proizvoda, ponuda ugostitelja bit će još bogatija od prošlogodišnje, tako da blagdansko veselje može početi.