Kutinčanima 5 zlata, 2 srebra i 3 bronce na 22. Croatia openu u kickboxingu

U subotu 15.12. u Sutinskim Vrelima (Podsused) održan je 22.CROATIA OPEN U KICKBOXINGU. Natjecalo se 555 natjecatelja u 745 startova, iz 88 klubova i šest zemalja. Natjecatelji našeg kluba postigli su odličan rezultat osvojivši 4 prva mjesta, 2 druga mjesta i 3 treća mjesta. Klub je ukupno završio na 12 mjestu između 88 klubova. Rezultatski smo mogli i bolje, ali dio naših starijih natjecatelja zbog obveza na fakultetima nije mogao nastupiti, ali njihovi planovi su za iduću godinu zato dosta optimistični.

Ovog puta opet je najteže borbe vodio Šimun Filipović koji je se kroz vrlo tešku konkurenciju probio do prvoga mjesta u kick lightu. Od mlađih kadeta u point fightingu Vanja Burmudžija je u -42kg izborio 1. mjesto u teškoj konkurenciji, kao i mlađa kadetkinja Anđelina Filipović koja je svoje protivnice pobijedila na jedan vrlo osmišljeni borilački način dobrim kretanjem i pravovremenim ulascima. Seniorka Anamarija Čvrk izgubila je polufinalnu borbu u disciplini -52 kg u low kicku od nešto bolje Matoševičke iz ZG, s 2: 1. Borba je bila dobra, no ni Anamarija nije bila u punom treningu zbog obveza na fakultetu, ali je ipak prihvatila izazov natjecanja. Ostali natjecatelji su primjereno i sportski odradili svoje borbe, te su na kraju dana svi bili zadovoljni učinjenim.

  1. Mjesto su osvojili: SK Šimun Filipović-kick light-69kg; J Doris Magdić kick light +65kg, MK Vanja Burmudžija – point fighting-42kg i MK Anđelina Filipović – point fighting-37kg.
  2. Mjesto su osvojili: J Katarina Marinčić – kick light -55kg, MK Mateo Šepek – point fighting-47kg
  3. Mjesto osvojili su: S Anamarija Čvrk – low kick-52kg, J Tomislav Martinović –kick light-63kg i MK Tara Gačeša – point fighting-47kg.

Ekipu vodili treneri Dalibor Burmudžija i Josip Cerovec.

dav