Izložba Danijele Makoš Repaja u ZT Dante Moslavina

«Ispričaj mi priču» naziv je izložbe kutinske autorice Danijele Makoš Repaja koja je nastala u sinergiji sa Zajednicom Talijana Dante Moslavina u Kutini.

Njihova dobra suradnja na dosadašnjim projektima, rezultirala je izlaganjem Danijele Makoš Repaja u prostoru Udruge, uz najavu nastavka dobre suradnje i na novim projektima. Nakon izložbe Branke Vrbanić, Zajednica Talijana Dante Moslavina pružila je priliku još jednoj autorici iz Kutine da predstavi svoj rad u njihovom prostoru.

Kako je rekla predsjednica Zajednice Talijana, Marijeta DiGallo, čast im je ugostiti ljubitelje likovnog i drugog stvaralaštva u njihovom prostoru, jer za takve izložbe postoji interes njihovih članova, ali i drugih građana Kutine. Stoga ne čudi što Zajednica Talijana okuplja brojne građane koji imaju priliku upoznati se ne samo s talijanskom kulturom i jezikom, već i sa drugim autorima s kojima ih veže dobra suradnja.

Danijela Makoš Repaja autorica je specifičnog stila, članica je popovačke likovne udruge PULS Moslavački štrk u čijem okrilju djeluje već neko vrijeme, a ozračje u ovoj udruzi Danijela ocjenjuje visokom ocjenom. Njezina izložba je u Božićnom ozračju i priča priču o životu svakoga od nas.

 

U svakoj njezinoj «eko slici» možemo naći dio sebe, svoga djetinjstva i toplih trenutaka. U brzini života, Danijela Makoš Repaja dočarava nam njegovu suprotnost, ljepotu trenutka i sreću kojoj smo se zbog žurbe prestali radovati. Motivacija ekologijom i pozitivnim razmišljanjem vidljiva je u materijalima i ozračju koje krasi svaki pojedinačni uradak ove autorice. Iako je Danijela Makoš Repaja dosad više puta izlagala na skupnim izložbama, osobito onima humanitarnog karaktera, ovo je prva njezina samostalna izložba u Kutini.

Brojni posjetitelji dali su joj podršku za daljnji rad uključujući i predsjednicu PULS-a Moslavački Štrk, Mirjanu Pukec Žigić, članove Štrka, te Zajednice Talijana, kao i njezine obitelji. U ime Grada Kutine rad autorice podržala je Kornelija Marošević iz Odjela za društvene djelatnosti Grada Kutine, koja je otvorila izložbu. U glazbenom dijelu programa popratili su je uz veliki pljesak učenici OGŠ Borisa Papandopula.