Dani Repušničke kulture

GALERIJA FOTOGRAFIJA

KUD Repušnica organizirao je, sad već tradicionalni Dan Repušničke kulture na kojem je predstavljen CD Pjesme i plesovi koje izvodi KUD Repušnica prema Narodnoj pjesmarici koju je također izdao KUD Repušnica.

Dani Repušničke kulture priredba je koju Repušnjaci izvode za Repušnjake te je održana sedmi put. U proteklim godinama tako su u programu nastupili brojni Repušnjaci: glumci, glazbenici, plesači, folkloraši, slikari. Uz priredbu se redovito organizira i izložba tradicijskih jela i kolača.

2013. godine promovirana je knjiga o radu KUD-a Repušnica „Leta letiju – tradicija ostaje“, publikacija „Narodno ruho Repušnice“ predstavljena je 2015. godine. Prije dvije godine predstavljena je pjesmarica sa notnim zapisima „T amburaška pjesmarica Moslavine“, prema kojoj je ove godine snimljen CD „KUD Repušnica, pjesme i plesovi“. „Željeli smo od zaborava sačuvati naše nasljeđe i blago. Tako smo uz notni zapis snimili i CD kojeg su snimili naši tamburaši i Martin Durbek, tamburaš, učenik srednje glazbene škole iz Požege te su mu pomogli i njegovi prijatelji iz te škole. CD je snimljen u profesionalnom studiju te će biti izdan u katalogu Croatia recordsa.“, rekla je predsjednica KUD-a Sanja Durbek.
KUD je u programu ovogodišnji Dan Repušničke kulture izveo nekoliko pjesama sa CD-a te su nastupile sve sekcije KUD-a. Repušnjaci su posebno ponosni jer je od 100-tinjak sudionika u programu mlađih od 18 godina bilo 80.

Uz KUD u programu su nastupila i djeca iz područne škole te kutinske mažoretkinje u kojima nastupaju i djeca iz Repušnice.

KUD Repušnica poznate je i po svojim sudjelovanjima u fašničkim priredbama pa su tako za Dane Repušničke kulture pripremile i Repušničku modnu reviju.

U izložbenom dijelu priredbe predstavile su se: Branka Vrbanić, Josipa Vukadin i Branka Hanžek.