Čestitka gradonačelnika u povodu božićnih blagdana



Drage moje sugrađanke i sugrađani,

Božić je najradosniji kršćanski blagdan koji nas ispunjava optimizmom te poziva na praštanje, ali i solidarnost i brigu o potrebitima.

Naša je želja da i dalje, uz vašu pomoć, pronalazimo nova i kvalitetnija rješenja u izgradnji naše lokalne zajednice te da naš grad Kutinu zajedno učinimo još ugodnijim za život.

Smjer našeg razvoja je stvaranje pozitivne poduzetničke klime, razvoj gospodarstva, ali i obnova postojećih i izgradnja novih objekata i infrastrukture.

Kutina u širim okvirima postaje prepoznatljiva kao grad u kojem su poduzetnici dobrodošli i u kojem se maksimalno nastoji pomoći u realiziranju njihovih poslovnih ideja i planova. Svjesni smo da to znači otvaranje novih radnih mjesta, a ona su ključna u ostvarivanju našeg najvažnijeg cilja – a to su ljudi.

Novim mjerama i realizacijom projekta poduzetničkog inkubatora pojačali smo gospodarsku aktivnost i stvorili uvjete za otvaranje novih radnih mjesta.

Briga o mladim obiteljima je također jedan od prioriteta. Ove godine smo osigurali sufinanciranje udžbenika i školskog pribora, subvencije prijevoza učenika i dodjele stipendija, s ciljem da mladim obiteljima omogućimo kvalitetno okruženje u kojem će moći ostvariti siguran i perspektivan suživot u našoj zajednici.

Živimo u vremenu koje pred nas stavlja velike izazove i stoga vas pozivam na zajedništvo kako bismo u ozračju ovih blagdanskih dana pronašli u sebi vjeru i skupili snagu za dane koji su pred nama. U svjetlu božićne poruke mira, neka se naša srca ispune toplinom i nadom da s vjerom u bolje sutra zakoračimo u novu godinu.

Svim sugrađankama i sugrađanima, kao i ljudima dobre volje, želim radostan i blagoslovljen Božić, uz obilje mira, ljubavi i osobnog zadovoljstva te sretnu i uspješnu novu 2019. godinu.

              S poštovanjem,

                                                   Vaš Gradonačelnik

                                                                   Zlatko Babić, dipl.ing.