Biskup V. Košić u Kutinskoj Slatini krstio peto dijete u obitelji Ljevar

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je, u subotu 29. prosinca u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini, svečano misno slavlje tijekom kojeg je krstio Luciana, peto dijete Ive i Ivane Ljevar. U koncelebraciji bio je domaći župnik o. Andrzej Wosko.
Na početku homilije biskup je čestitao roditeljima ustvrdivši kako je posebna radost kada se za Božić u obitelji nađe novorođeno dijete, jer ono podsjeća na rođenje Isusa. „Isus je došao među nas kao dijete da nam bude jednak, da bude nemoćno dijete koje se oslanja na svoje roditelje, koje traži njihovu ljubav, pažnju te tako započne svoj slavni dolazak po kojem nas je spasio i darovao nam vječni život. Zato se Crkva uvijek raduje svakom životu i posebno blagoslivlja brojne obitelji vjerujući da je u svakom djetetu Božji dar i blizina. Posebno se radujemo brojnim obiteljima i jer je naš narod pogođen izumiranjem i demografskom katastrofom te biskup rado ide krstiti dijete u brojnoj obitelji. Baš ovaj mjesec imamo sedam takvih krštenja. Kada bi tako barem bilo svaki mjesec, ali u ovih devet godina naše Biskupije to je prvi puta tako i imamo ih godišnje tek dvadesetak…. Još je k tome poseban razlog naše radosti sakrament krštenja. To je sakrament po kojem dijete ili odrastao čovjek ulazi u Crkvu i započinje svoj vjernički život te prima milost Božjeg djeteta. Ono postaje učenik Isusa Krista i član Crkve. Tako smo i svi mi postali članovi Katoličke Crkve, ali smo i pozvani da u tom svojstvu napredujemo, a da bi to bilo moguće maloj djeci potrebni su roditelji, kumovi i čitava župna zajednica da u toj vjeri koje je sada malena i slaba, pruže im ljubav, potporu i prije svega primjer kršćanskog života. Zato je ovo, krštenje djeteta brojne obitelji, slavlje čitave župe i poziv svim obiteljima koje to mogu da prihvate djecu i da se ne boje života“, poručio je biskup.
Na kraju biskup je još jednom čestitao roditeljima i obitelji na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.
(SV)