Rekorder vozio 77 km/h brže od ograničenja brzine

 
U utorak, 13. studenoga od 9 do 13 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Kutina na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, proveli su akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja vozila.
Brzina je kontrolirana u zoni radova (izgradnja zida za zaštitu od buke na sjevernoj kolničkoj traci autoceste) te je laserskim uređajem FAMALASSER III utvrđeno 56 vozača koji se nisu pridržavali propisane brzine kretanja.
Utvrđeno je 35 prekršaja vožnje brzinom od 10 do 30 km/h većom od dopuštene, 15 zbog vožnje 30 do 50 km/h preko ograničenja, dok su protiv šest vozača podneseni obavezni prekršajni nalozi zbog prekoračenja brzine kretanja preko 50 km/h od ograničenja.
Najveća izmjerena brzina tijekom akcije utvrđena je hrvatskom državljaninu, koji je sa 137 km/h upravljao osobnim automobilom marke Toyota, dok je automobilom marke BMW brzinom od 133 km/h upravljao 45-godišnji austrijski državljanin.
Tijekom trajanja akcije policijski službenici su utvrdili i po jedan prekršaj neposjedovanja vozačke dozvole, isteka važenja vozačke dozvole, nekorištenja svjetala u vožnji i nedavanja znaka pomoću pokazivača smjera.

Ispitivanju alkoholiziranosti podvrgnuto je 29 vozača, kojima nije utvrđena nedozvoljena količina alkohola u organizmu.