Poticaji napretku u području tehničke kulture i Centru izvrsnosti Kutina

Poticaj napretku u području tehničke kulture i informatike

Župan Ivo Žinić je  u Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije u Sisku na konferenciji za medije upoznati javnost s činjenicom da je Sisačko-moslavačka županija za potrebe osnovnih i srednji škola nabavila 100 komada MAKERbuino setova za nastavu tehničke kulture.
MAKERbuino je igraća konzola koja se isporučuje u dijelovima i potrebno ju je sastaviti, prateći internetske upute, što je proces u kojem se kod korisnika razvija strast prema programiranju, elektronici i tehnologiji. Tek nakon sastavljanja doista je moguće i igrati se MAKERbuinom. MAKERbuino set je autorsko djelo mladog inovatora iz Karlovca Alberta Gajšaka.
Ovo je izuzetno dobar način za učenje, posebno u području tehničke kulture i informatike, koji su razlog za razvoj deficitarnog STEM područja.
U suradnji s Zajednicom tehničke kulture Sisačko-moslavačke županije dogovorena je podjela po 20 setova školama i podružnicama Centara izvrsnosti Zajednice tehničke kulture SMŽ koji pokazuju značajan interes za tehničku kulturu: Tehnička škola Sisak, Osnovna škola Popovača, Osnovna škola Dvor, Podružnica Centra izvrsnosti Kutina i Podružnica Centra izvrsnosti Sisak.