Otvorena tovrnica barrique bačvi Klik par u Kutini

U Poslovnoj zoni II otvorena je tvornica barrigue bačvi Klik par u vlasništvu talijanske tvrtke Garbellotto. Riječ je o talijanskoj tvrtki koja bačve proizvodi od 1775. godine. „Slavnoski hrast je najbolji za proizvodnju bačvi. To je otkrio naš otac i zato smo došli u Kutinu kako bismo bili bliže sirovini za proizvodnju kvalitetnih bačvi.“, rekao je Piero Garbellotto, koji je suvlasnik tvrtke sa braćom Emiliom i Gregorijem.

Piero Garbellotto, direktor tvrtke Garbellotto VIDEO: izjava Piera Garbellotta i Nikol Vranjac, direktorice bačvarije Klik par Kutina

 Piero GARBELLOTTO

U prvoj fazi tvrtka Garbellotto u tvornici Klik par u Kutini planira proizvodnju 30 barrigue bačvi tjedno za tržište Balkana. U planu je i proširenje proizvodnje te izgradnja još jedne proizvodne hale u Poslovnoj zoni II.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić pozdravio je dolazak ugledne talijanske obiteljske tvrtke duge tradicije u proizvodnji bačvi. „Priznanje je ovo i Gradu Kutini te se nadamo da će uz doprinos gospodarskom razvoju, Klik par i Garbellotto doprinijeti i unapređenju poduzetničke klime u Kutini, jer ovo kad u Kutinu dođe ovakva ugledna tvrtka onda je to i dobra preporuka investitorima.“, rekao je gradonačelnik Kutine.

 Zlatko BABIĆ

VIDEO: izrada bačvi

U tvornici bačvi Klik par trenutno je zaposleno 16 djelatnika, a s planiranim proširenjem i povećanjem proizvodnje očekuju se i nova zapošljavanja.

GALERIJA FOTOGRAFIJA