Najavljen program za Dan grada Kutine

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljen je bogat program koji su kutinske udruge i ustanove pripremile uz obilježavanje 762. obljetnice prvog pisanog spomena imena Kutine.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zahvalio je svima na doprinosu koji su dali u organiziranju programa uz Dan grada, te pozvao sve građane Kutine da iz bogatog programa odaberu nešto za sebe..

“Dan grada otvorit ćemo 4. studenog obilježavanjem Dana hrvatskih branitelja Grada Kutine. Proslavu ćemo među ostalim organizirati i u Parku 56. bojne, što će nas na neki način i obvezati da to mjesto dostojanstveno uredimo u budućnosti”, rekao je Babić.

Sam tijek i organizaciju proslave najavio je zamjenik gradonačelnika Damir Markuš koji je rekao kako u nedjelju poziva sve hrvatske branitelje da se odazovu svečanom obilježavanju.

Program uz Dan grada Kutine najavili su direktori ustanova i predstavnici udruga Grada Kutine:

Jasmina Uroda Kutlić (Muzej Moslavine), Ivana Grdić (TZ Grada Kutine), Suzana Bosak (Knjižnica i čitaonica), Marcel Vučetić (Sportski centar), Jasminka Molnar (POU Kutina), Vlatka Vidiček-Dam (DND) i Branko Straga (Udruga umirovljenika Petrokemije).

Središnje obilježavanje Dana grada je 10. studenoga, kada će biti održana svečana sjednica Gradskog vijeća koju će otvoriti predsjednik Gradskog vijeća, Davor Kljakić. Sjednici će prisustvovati predstavnici političkog i gospodarskog života Kutine i okolice. Program uz Dan grada održavat će se gotovo svakodnevno u narednih 14 dana, a program će biti najavljen u programu Radio Moslavine, te na gradskoj web stranici www.kutina.hr.