Izložba slika Branke Vrbanić

Zajednica Talijana Dante Moslavina organizirala je u svom prostoru izložbu slika kutinske slikarice Branke Vrbanić. Branka Vrbanić slikarstvom se bavi već tridesetak godina, tako da ova izložba predstavlja i svojevrsnu retrospektivu njezinih djela.

Predsjednica Zajednice Talijana Dante Moslavina, Di Gallo Marieta pozdravila je sve prisutne na izložbi Branke Vrbanić, a izložbu je riječima potpore autorici u stvaralačkom radu otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Kutine, Sonja Repić.

Branka Vrbanić zahvalila je na gostoprimstvu zajednici Talijana. Kako je rekla, iza nje je 16 samostalnih izložbi i niz skupnih izlaganja. Na izložbi su prisutni noviji radovi autorice u akvarelu, akriliku i ulju. Teme su raznolike ali njihova su okosnica priroda i čovjek.

Najdraže tehnike Branke Vrbanić su akvarel i suhi pastel, koji ovaj puta nije izložila. Kako nam je rekla u neko buduće vrijeme u planu ima izložbu samo u suhom pastelu. Branka Vrbanić bila je dugogodišnja članica KLIK-a koji se nakon dugo godina ugasio, te je trenutno članica likovne udruge Moslavački štrk iz Popovače kojoj zahvaljuje na suradnji i potpori. Predsjednica ove udruge Marija Pukec Žigić, pozdravila je autoricu na ovoj izložbi, predstavila ukratko njezin rad i zajedničku suradnju ocijenila vrlo dobrom.
Otvorenje izložbe svojim je nastupom uveličao Ženski vokalni ansambl SiDone iz Kutine.

Izložba se može pogledati do kraja mjeseca studenog 2018.