Ivana Maletić s kutinskim gospodarstvenicima i poduzetnicima

Ivana Maletić, hrvatska zastupnica u EU parlamentu posjetila je Kutinu danas Kutinu te je sudjelovala na radnom sastanku s gospodarstvenicima Kutine. Rzagovoralo se o korištenju sredstava iz EU fondova za razvoj gospodarstva.
Gospodarstvenici su upozorili na zahtjevnu i dugotrajnu proceduru prijavljivanja i odobrenja projekata za sufinanciranje iz EU fondova. Pri tome su istaknuli kako su uz pravila EU proces usporila i tijela državne uprave i ministarstva svojim pravilima. Gospodarstvenici su na konkretnim primjerima kako se taj proces može ubrzati i biti učinkovitiji. Tako se iz sadašnje omotnice za gospdoarski razvoj nije iskoristila očekivana suma novca za poticanje gospodarskog razvoja.
Ivana Maletić izrazila je razumijevanje za probleme poduzetnika prilikom korištenja sredsstava iz EU fondova te je rekla kako će zapažanja gospodarstvenika iz Kutine i Hrvatske prenijeti u Bruxelles, ali i u ministarstva i provedebena tijela EU projekata u Hrvatskoj.
“Nova EU gospodarska omotnica 2020. godine za poticanje gospodarstva u Hrvatskoj ostat će na sadašnjoj razini u iznosu oko 10,2 milijardi kn. Uz prihvaćanje vaših sugestija nadam se da ćemo svi zajedno biti učinkovitiji kako bi se gospodarski razvoj ubrzao.”, poručila je Ivana Maletić, zastupnica u EU parlamentu na kraju sasstanka s gospodarstvenicima u Kutini.