Bitka za Vukovar

„Bitka za Vukovar nije završena. Danas se borimo za istinu o Vukovaru i istinu o žrtvama koje su pale u obrani Grada Heroja.“, poručeno je to sa večeri Sjećanja na žrtvu Vukovara u Kutini u sklopu koje je izvedena glazbeno-scenska predstava Bitka za Vukovar, autora Damira Plavšića i Damira Markuša Kutine, branitelja Vukovara.

Vukovar treba biti mjesto posebnog pijeteta i nikad ne smije zaboraviti što se dogodilo u Vukovaru. Tražimo pravdu za sve žrtve. Vukovar i žrtva grada heroja u Danima sjećanja je svima u mislima, ali Vukovar živi 365 dana. Zato su Damir Plavšić i Damir Markuš Kutina osmislili glazbeno-scensku predstavu koju su u Kutini jučer izveli 155. put. Predstava je izvedena u brojnim europskim zemljama te u Australiji i Sjedinjenim Američkim Državama.

O Bitki za Vukovar u Kutini su govorili Damir Markuš i Damir Plavšić, autori predstave te Damir Pučak, kutinski branitelj Vukovara u sastavu I. gardijske brigade Tigrovi.

Gradonačelnik Kutine zahvalio je autorima predstave i hrvatskim braniteljima na obrani Grada heroja. „Vukovar nas ispunjava ponosom i tugom. Kutina sigurno nikad neće zaboraviti Vukovar i branitelje grada.“, poručio je gradonačelnik Kutine.

Večer sjećanja na Vukovar u Kutini bila je posvećena palim kutinskim braniteljima Vukovara; Ivanu Krajinoviću, Zdravku Bezukuk i Velimiru Kvesiću. Vukovar je branilo 8 hrvatskih branitelja iz Kutine.