Biciklistički maraton Zagreb – Vukovar

VIDEO: Renato Kozele, predsjednik DBD Potepuh, Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Kroz Kutinu je prošao Biciklistički maraton Zagreb – Vukovar. Bicikliste je na Trgu dr. Franje Tuđmana dočekao i ispratio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić te im je zahvalio na čuvanju uspomene na žrtvu Vukovara i pronošenju istine o Domovinskom ratu. „Nikada nećemo zaboraviti Vukovar, ni Vukovarce i branitelje Vukovara. Ponosni smo što su i Kutinčani branili Grad heroj.“, rekao je gradonačelnik Kutine.

U znak sjećanja na žrtve Vukovara, Dobrovoljno biciklističko društvo Potepuh iz Zagreba i ove godine, sedmi put zaredom, organizira Biciklistički maraton Zagreb – Vukovar. Šezdesetak rekreativnih biciklistica i biciklista iz cijele Hrvatske u tri dana prijeći će put od Zagreba do Vukovara, obilježavajući tako obljetnicu sloma obrane Grada heroja, te odajući počast hrvatskim braniteljima i civilima ubijenima tijekom opsade i razdoblja okupacije. Tijekom proteklih godina Potepuhov vukovarski maraton narastao je od grupne vožnje sedamnaestero prijatelja, do najvećeg rekreativnog biciklističkog događaja kojim se obilježava neka obljetnica Domovinskog rata.

„Ponos i tuga i još mnogi osjećaji prate nas na putu do Vukovara. Sretni smo što možemo na ovaj način odati počast žrtvi Vukovara i biti sudionici Kolone sjećanja.“, rekao je Renato Kozele, predjsednik DBD Poptepuk.
„Neka se nikada ne zaboravi! Vidimo se u Vukovaru!“, poručili su sudionici maratona sa Trga dr. Franje Tuđmana u Kutini.