Završio Dječji festival kazališta

Predstavom ”Kako je potjeh tražio istinu” završio je festival dječjeg kazališta pod nazivom “Idem i ja u kazalište” kojega je organiziralo Pučko otvoreno učilište Kutina. Ovo je 5. po redu festival koji je bio bogat predstavama za djecu, a profitirali su i odrasli predstavom “Kakva majka, takva kći” o životu Marije Jurić Zagorke.

“Ove smo godine organizirali 8 kazališnih predstava i možemo reći da smo zadovoljni odazivom djece i roditelja. Cilj nam je naučiti djecu vrijednostima ovakvog vida umjetničkog izražavanja, a uz to smo im nastojali pružiti priliku za sudjelovanje u stvaralačkom procesu kroz Bajkaonicu”, rekla je ravnateljica POU Kutina, Jasminka Molnar.

Predstave u sklopu Festivala «Idem i ja u kazalište bile su iznimno kvalitetne i dolazile su iz više kazališnih kuća od Teatra Poco loco i Teatra Exit, do kazališta Smješko i drugih. Ulaznice su bile sufinancirane od strane Ministarstva kulture RH tako da je njihova cijena bila 20 kn, uz povoljnosti za više kupljenih ulaznica. Kazalište je organizirano za školarce, tako da je dvoranom prošlo oko 1500 posjetitelja.