Udruga Dijabetičara – predavanje o nutricionizmu

Kutinska udruga dijabetičara organizirala je jučer predavanje u prostoru Udruge umirovljenika za građane Kutine. Tema je bila «Važnost pravilne prehrane kod šećerne bolesti», a održala ga je mag. nutricionizma Zrinka Šmuljić.

Udruga je prije predavanja održala i akciju mjerenja šećera u krvi za posjetitelje tribine, među kojima su većim dijelom bili članovi udruge koji su uvijek zainteresirani za edukaciju na temu šećerne bolesti koju upravo prehranom nastoje držati pod kontrolom.
Predsjednica Udruge Svjetlana Koutnik izrazila je dobrodišlicu mag. Zrinki Šmuljić koja je govorila o važnosti prehrane, te funkcioniranju organizma kod uzimanja raznih vrsta namirnica, što uključuje piramidu prehrane, prijedlog jelovnika za dijabetičare, ali i za ostale građane koji se žele zdravo hraniti. Posjetitelji su imali priliku postaviti pitanja i kasnije porazgovarati o šećernoj bolesti i mjerama koje ju olakašavaju.

Predavanje je organizirano u sklopu projekta «Prevencija i rano otkrivanje dijabetesa» koji u 2018. godini Udruga realizira uz potporu Grada Kutine i sisačko moslavačke županije.

Udruga je najavila i obilježavanje Dana šećerne bolesti 14. 11. akcijom u prostoru Doma umirovljenika, a bilo je riječi i o izletu u Topusko gdje će za članove biti održano i vježbanje u bazenu uz fizioterapeutkinju društva Veru Habazin.