Službeno otvoren pogon Zieglera u Kutini

U Kutini je službeno otvorena podružnica tvrtke Ziegler d.o.o. koja je dio velike svjetske korporacije CIMC. Ziegler je tvornica specijalizirana za proizvodnju i opremanje vatrogasnih vozila s tradicijom proizvodnje vatrogasnih vozila od 1891. godine kada je tvrtka osnovana u Njemačkoj.

Darijo Marinić, direktor Ziegler d.o.o.

Na povijest Zieglera u Hrvatskoj pozdravljajući goste na svečanom otvorenju govorio je Dario Marinić, direktor tvrtke Ziegler d.o.o. te je najavio planove u Kutini.

 Darijo MARINIĆ

Ziegler d.o.o. u grupaciji CIMC zadužen je za proizvodnju i razvoj novih specijalnih vozila. S ponosom ističu kako većinu komponenti proizvode u Hrvatskoj.

Bernd Geiselmann i Darijo Marinić

  Bernd Geiselmann Bernd Geiselmann, voditelj financija grupe Ziegler istaknuo je kako je otvorenje podružnice u Kutini važno ne samo za Ziegler u Kutini i Hrvatskoj, nego za Ziegler i grupaciju CIMC.

Bernd GEISELMANN


Pogon Zieglera u Kutini suvremeno je opremljen pogon u kojem rade stručni i motivirani radnici. „Radnici su naša najveća vrijednost i oni ravnopravno sudjeluju u svim fazama proizvodnog procesa.“, istaknuo je direktor Zieglera d.o.o. Darijo Marinić. Proizvodnja je organizirana na najvišoj tehnološkoj razini, vođena i upravljana computerski. Kamioni koji izlaze iz kutinskog pogona Zieglera tehnološki su visoko sofisticirani strojevi koji se ističu najvišim tehnologijama te jednostavnim i efikasnim upravljanjem i voskom učinkovitošću u gašenju od požara i ostalim opasnostima.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Gradonačelnik Kutine izrazio je zadovoljstvo dolaskom Zieglera u Kutinu, jer Kutina je grad tehnologija i otvaranje ovakvog pogona znatno će doprinijeti gospodarstvu Grada, ali i poslati poruku i preporuku investitorima za ulaganje u gospodarstvo na području Kutine.

 Zlatko BABIĆ

Ziegler u svijet iz Hrvatske godišnje isporuči oko 250 raznih specijaliziranih vatrogasnih vozila. Ziegler u Hrvatskoj zapošljava 233 radnika u proizvodnji, u Kutini 113. U tvrtki planiraju širenje proizvodnje i nova zapošljavanja.

Općenito

Ziegler d.o.o. osnovan je 2000. godine u Zagrebu kao podružnica njemačkog poduzeća Albert Ziegler GmbH. Dio je Ziegler Grupe.

Od prosinca 2013. godine vlasnik Ziegler grupacije postaje CIMC (China International Marine Containers), snažna globalna korporacija specijalizirana za logistička i energetska rješenja.

Tržišta kojima smo osim domaćeg i tržišta regije orijentirani i na koja izvozimo su Kina, Njemačka, Nizozemska, Turska, Rumunjska, Poljska, Kenija, Pakistan, Vijetnam, Iran, Izrael itd.

Kod osnutka Zigler d.o.o. 2000. tvrtka je brojila 32 zaposlenika.

2013. godine Ziegler d.o.o. imao je 67 zaposlenika, dok ih danas broji preko 260, sa stalnom tendencijom rasta i zapošljavanja.

Iste se 2013. godine u Zagrebu proizvelo 59 vozila, dok se samo tri godine kasnije, broj proizvedenih vozila povećao na 184.

Kutina

Od 2018. godine Ziegler u Hrvatskoj posluje na dvije lokacije, tvornica u Zagrebu (od 2000g.) I tvornica u Kutini (od 2018.). Obe tvornice su povezane u stvarnom vremenu (informacijski sustav).

Zgrada u KT kupljena u 2. mj 2018

Proizvodnja u KT počela u 3 mj 2018

Prvih 8 vozila isporučeno iz KT u 6 mj. 2018

Trenutno je u proizvodnji u Kutini oko dvadesetak vozila, u pravilu za internacionalna tržišta, te u za domaće naručitelje (npr. Zračna Luka Rijeka)

Trenutan ukupan broj zaposlenih Ziegler d.o.o. sa stalnom tendencijom rasta je: preko 260

Uprava: 30

Proizvodnja: 233 od čega

Proizvodnja Zagreb 150

Proizvodnja Kutina 113

U Kutini se osim vozila proizvode i komponente za cijelu Ziegler grupu: ALPAS paneli, Rolete, Z-kabine (kabine za Z4, Z6 i Z8 vozila) itd.