Sigurnost i povjerenje

VIDEO: Govor načelnika PP Kutina Predraga Fitnića

Dan policije i blagdan sv. Mihovila policajke i policajci Policijske postaje Kutina obilježili su prigodnom svečanošću i misom u crkvi bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini. Policijski kapelan don Ivo Borić u svojoj je nadahnutoj propovijedi istaknuo važnost policajaca u zajednici čiji je posao pun izazova i iskušenja. Pozvao je policajce da budu zrna dobrote koja će širiti među ljudima.

Načelnik Policijske postaje Kutina Predrag Fitnić čestitao je službenicima Policijske postaje Kutina na rezultatima rada te je istaknuo da je ponosan na njihov rad. Dodao je kako su ti rezultati postignuti u dobroj suradnji sa jedinicama lokalne uprave, odnosno sa Gradom Kutina, Gradom Popovača i Općinom Velika Ludina. „Povoljnije stanje sigurnosti nije moguće bez djelovanje lokalne zajednice. Jedan od načina je kroz Vijeće za prevenciju, koje policija vidi kao partnera. Policija je u društvu javni servis, koji sve institucije, ustanove, udruge, jedinice lokalne samouprave, a naročito građane doživljava kao partnere s kojima zajedno prepoznaje probleme u društvu i zajednički traži rješenja s ciljem povećanje ukupne sigurnosti unutar zajednice, a time i na povećanje kvalitete življenja građana.“, rekao je načelnik PP Kutina Predrag Fitnić.

 

Ugled policije i policajaca temelji se na radu i postupanju, dosljednom provođenju zakona, istaknuo je zapovjednik Policijske postaje Kutina. „Naša dostojanstvo proizlazi iz činjenice izravni kreatori izgradnje demokratske policijske organizacije i da smo u Domovinskom ratu sudjelovali u izgradnji hrvatske države. Graditelji smo moderne i profesionalne policije u koju su s ponosom i pijetetom zauvijek upisana imena naših kolega koji su izgubili život u Domovinskom ratu. Nakon obrane Domovine u obavljanju policijskih zadaća život je izgubio značajan broj policijskih službenika, što jasno daje do znanja kakvim su opasnostima izložbeni policijski službenici u profesionalnom obavljanju policijskih zadaća. Upravo ono što za njih može učiniti Domovina, sada kao suverena i moderna europska država u novom vremenu jest očuvati trajni spomen i sjećanje na njihovu ulogu u obrani Domovine i profesionalno izvršavanje službenih zadaća. Vrlo je važno ukazati na potrebu izgradnje snažno policijskog integriteta. To znači da svaki pojedinac u sustavu treba dosljedno provoditi zakone i poštivati ljudske prava i slobode bez ikakvih razlika.“

 

Predrag Fitnić pozvao je građane na suradnju sa policijom te od policijskih službenica i službenika očekuje i dalje dosljedan rad u provođenju zakona. „Moja očekivanja od svakog pojedinca, osobito od policijskih rukovoditelja prije svega se odnose na bezrezervno zalaganje u radu i kvalitetan profesionalni angažman što je jamac uspješnosti policije. Univerzalne formule za uspjeh nema, ali za svakoga tko je na putu provedbe zakona, uspješne suradnje, cjeloživotnog usavršavanja, jačanja etičkih i drugih vrijednosnih komponenti i rezultati neće izostati. Stoga, od svih vas, policajke i policajci, očekujem da budete i dalje humani i odlučni zaštitnici slabima, žestoki protiv zločina, budite profesionalni u svim oblicima komunikacija, uporni u stjecanju novih znanja i vještina, budite ono što od vas očekuju naši građani.“

 

Gradonačelnici Kutine i Popovače Zlatko Babić i Josip Mišković istaknuli su dobru suradnju sa Policijskom postajom Kutina te su zahvalili policajkama i policajcima na osjećaju sigurnosti kojeg pružaju građanima. Gradonačelnici su izrazili uvjerenje kako će se dobra suradnja i partnerstvo nastaviti te da će ukupna sigurnost biti povećana te su službenicima Policijske postaje Kutina poželjeli uspješan rad u izvršavanju svakodnevnih zadaća i nadali se da će biti što manje izvanrednih situacija.

Policija je servis građana i partner građana te zajedno možemo jamčiti sigurnost i povjerenje, poručeno je sa obilježavanja Dana policije.